IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 juli, 2019

Många hjältar när IFK slog ut Saint Patrick’s

En avgörande räddning och ett snabbt mål i momentet därpå gav IFK Norrköping det momentum de så väl behövde. “Det här var skitkul och jag är absolut redo för mer”, konstaterade målvakten Isak Pettersson efter sköna 2–1.

NORRKÖPING
Glädjen var enorm när de gul- och blåtröjade hemmahjältarna firade med Curva Nordahl efter matchen. ”Sveriges bästa Larsson” och ”Sveriges bästa målvakt” var epitet som supportrarna gav Isak och Jordan.
      – Det är helt fantastiskt vilken publik vi har alltså! Under sista minuten när vi hade bollen och anföll så stod jag bara och lyssnade på dom: Alltså det var helt magiskt och helt sjukt så jäkla nice, log en uppsluppen Isak.
      Även Jordan Larsson var ett enda stort leende i sin, precis som IFK-målvakten, första internationella matcher i deras unga karriärer.
      – Det är klart att det är en rolig grej som man uppskattar, men det är fortfarande en bit kvar till farsan för mig om man säger så (skratt)! Första matchen på hemmaplan kunde inte blivit bättre. Och stödet var fantastiskt även om Curva Nordahl var avstängd så gjorde de ett fantastiskt jobb där på sidan, sa matchens första målskytt.
      I den 36:e minuten så fick just Jordan en möjlighet som han tog.
      – Jag såg att ”Alle” kom ner och skulle skjuta, då försökte jag bara positionera mig för en eventuell retur. Så kom den till mig och då var det bara att klippa till, beskrev han.
      Men det kunde ha sett annorlunda ut.
      För bara minuten innan hade Gary Shaw chansen framför IFK-målet.
      – Det kom ett inlägg som jag inte kunde gå ut på så jag tog något steg bak innan han nickade och jag ryckte till med armen (skratt)! Jag hade tur denna gången att han träffade den så jag fick reagera lite, det är jag glad för. Gött att vi kunde göra 1–0 efter det, beskrev Isak sin monsterräddning.
      Något Jordan och övriga hemmaspelare fick en boost av.
      – Ja, absolut när man såg att han räddade bollen gav det ju en wake up-call till oss att vi måste höja oss både där bak och där fram. Jag tänkte att han har ju spelat så mycket dator så han får ju snabba reflexer av det (skratt)! Nämen, det var en jättefin räddning och jättebra gjort, berömde Jordan där han stod utanför omklädningsrummet.
      Efter paus fick irländarna mer att säga till om. Isak räddade en kvittering efter 60 minuter, men till sist så fick de in bollen.
      Saint Patrick’s trummade på. Dock var det IFK som fick sista ordet.
      Med fem minuter kvar av ordinarie tid så chippade Kalle Holmberg in bollen bakom Brendan Clarke efter finfint förspel av Guðmundur Þórarinsson.
      – Rättvist ändå, men ingen jättebra halvlek för vi tappade för mycket initiativ och förlorade för mycket dueller vilket gav dem initiativet i stora delar av andra halvlek som vi inte är nöjda med, tycke Isak Pettersson.
      Jordan blickade fram mot de kommande Europamatcherna mot lettiska FK Liepāja som slog ut Dinamo Minsk från Vitryssland idag.
      – Absolut, men först ser vi fram mot söndag där vi ska försöka ta revansch!
     
Matchfakta: IFK Norrköping – Saint Patrick’s FC 2 – 1 (1 – 0)
Målen: 1–0 (36) Jordan Larsson, 1–1 (72) Conor Clifford, 2–1 (85) Kalle Holmberg.
Varningar, IFK: Rasmus Lauritsen (37) och Filip Dagerstål (73). Saint Patrick: Conor Clifford (40), Ciaran Kelly (73 och 89) och Kevin Toner (76).
Utvisning, Saint Patrick‘s: Ciaran Kelly (89).
Domare: Dejan Jakimovski, Makedonien.
Publik: 5 400.
IFK Norrköpings lag (3-5-2): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Rasmus Lauritsen – Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson (88), Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson, Simon Skrabb (64) – Christoffer Nyman (73), Jordan Larsson.
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Egzon Binaku (64), Kalle Holmberg (73), Ian Smith, Andreas Blomqvist (88), Sead Haksabanovic.
     
     
Text: Jonas Nordholm
     
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Annonser