IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

3 januari, 2020

Målvaktstalang klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping har värvat 20-årige Felix Jakobsson från Torns IF. ”Det känns helt fantastiskt”, säger Felix Jakobsson om övergången.

– Jag skulle beskriva mig själv som en målvakt med bra fötter och spelförståelse, säger Felix Jakobsson, som skrivit på för två år.

20-åringen kommer från Svalöv – en by utanför Landskrona – och spelade förra säsongen i Torns IF i division 1, och han har tidigare spelat i Landskrona Bois och Eslöv.

– Maths Elfvendal har följt Felix under en tid, och Felix har även varit uppe här under hösten och känt på Mats sätt. Vi fattade tycke för varandra kan man säga. Vi tror att Felix är helt rätt person att komma till IFK och rollen som innebär att man tillhör IFK:s A-trupp men har möjligheten att spela matcher i Sylvia, säger manager Jens Gustafsson.

Jens beskriver Felix som en ambitiös kille med ett långsiktigt tänk i sin karriär.

– Det innebär att han har ett stort tålamod och förstår att han behöver jobba hårt varje dag och inte utvärdera allt som sker varje vecka. Han jobbar stentufft och är beredd att gå igenom den utbildning vi tillhandahåller här.

Hur har den första tiden i IFK varit?

– Bara positiv. Allt är så proffsigt och man blir så väl bemött av alla i klubben, säger Felix Jakobsson.

Isak Pettersson har blivit utsedd till allsvenskans bästa målvakt två år i rad. Hur känns det att bli lagkamrat med honom?

– Det ska bli sjukt kul. Jag har varit här och tränat tidigare och det var jättekul att se, och man märkte att det var mycket man hade att jobba på. Det ska bli kul att träna med en sådan målvakt varje dag.

Varmt välkommen till IFK, Felix!

Annonser