IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

15 april, 2022

Målvakten Otto Lindell skriver kontrakt med IFK Norrköping till 2024

Otto Lindell har varit IFK Norrköping trogen ända sedan bollek. Nu har han skrivit A-lagskontrakt till 2024. “Jag har gått på matcherna och IFK Norrköping är mitt lag”, säger Otto Lindell.

Den 20-årige målvakten Otto Lindell har synts till mer och mer i A-lagssammanhang efter att han haft en bra säsong bakom sig med samarbetsklubben Sylvia. Förra säsongen tog han många steg framåt i sin utveckling både fysiskt och tekniskt och har gjort det så pass bra att han nu belönas med ett kontrakt till 2024. Därmed har han alltså gått från bollek till ett A-lagskontrakt med IFK.

  • Jag har spelat i IFK sedan starten och har varit här hela vägen. Hela min uppväxt har varit kopplad till IFK Norrköping. Mina bröder spelade här innan och min pappa har varit ledare. Jag har gått på matcherna och IFK Norrköping är mitt lag, säger Otto Lindell nöjt och fortsätter:
  • Det har gått fort nu de senaste månaderna. Jag tycker själv att jag tog stora kliv förra året i Sylvia och nu när jag fick reda på att jag skulle vara med på försäsongen med A-laget var det jättekul och jag ville bara visa vad jag går för. Men jag hade inte trott att det skulle gå riktigt så här fort. Det är bara kul.

Otto Lindells främsta styrkor som målvakt är att han är bra med fötterna, har bra reflexer och ett bra spelsinne.

  • Jag har varit utespelare ganska länge och har med mig mycket av spelet med fötterna från det. Fram till jag var 15 år spelade jag både ute och stod i mål, säger Lindell och fortsätter:
  • Jag har också byggt upp min fysik de senaste åren. Jag hade mycket skadeproblem innan. Nu vågar jag ta för mig mer i närkampsspelet och senaste tiden har jag utvecklat mycket olika tekniker med Christian (Tiritiello, målvaktstränaren).

Vad tycker du är nästa steg för dig? 

  • Det är svårt att säga just nu, men var jag än är så vill jag ju spela. Det har varit den stora omställningen nu då jag alltid har spelat tidigare. Nu kommer man upp och har en målvakt att konkurrera med som har stått 200 allsvenska matcher i rad, säger han och skrattar till innan ha fortsätter:
  • I år kanske det mest kommer handla om att se och lära, fortsätta köra på stenhårt i träning och få en bra träningsmiljö. Förhoppningsvis kan jag ta flera steg till nästa år och vara med och konkurrera på riktigt.

Sportgruppens Patrik Jönsson säger så här om att ha knutit till sig den talangfulle målvakten till 2024:

  • Otto har visat upp fina kvaliteter och är en målvakt som vi tror kan utvecklas till högre nivåer. Han är ytterligare en produkt som vår fina akademi levererar, vilket påvisar vårt fina och långsiktiga arbete bland alla inblandade kring våra ungdomar.

Annonser