20 mars, 2021

Målrik förstahalvlek blev till Jitex-seger

Ett tidigt Jitexmål – sedan tog IFK tag i det och vände matchen till sin fördel. Men när såväl den första som den andra halvleken var slut stod hemmalaget som segrare: “Jag tycker att det stundtals var en jämn match”, sa Alma Sjödahl efter 2–4 (2–3) mot Jitex.

Det dröjde inte mer än sju minuter innan det ringde första gången.
   Då gjorde hemmalagets Stinalisa Johansson 1–0.
   Kanske var det en väckarklocka IFK behövde och innan 25 minuter gått hade Emelie Johansson först kvitterat och strax efteråt kom också 2–1 till IFK efter en hörna där en Jitexspelare var sist på bollen.
   –Vi höjde oss efter deras första mål och tog tag i spelet då. Då skapade vi chanser att göra både två och tre mål, sa Alma Sjödahl.
   Dessvärre blev ledningen kortvarig.
Stinalisa Johansson kvitterade tio minuter senare och strax innan pausvilan assisterade hon Elina Lenir till en ny hemmaledning och Jitex hade vänt tillbaka den match som IFK vänt till sin fördel.
   –I paus tryckte vi lite extra på att sätta högre press och ha mer noggrannhet i passningsspelet.

Om den första halvleken var svängig och målrik blev den andra desto lugnare.
   Det dröjde till matchens slutminuter innan nästa mål kom.
   Även den här gången var det Jitex.
   –Jag tycker att det stundtals var en jämn match. Det var en lite svårspelad plan som vi hade lite problem att behärska. Vi har en del bra sekvenser men vi gör tyvärr för många misstag som de utnyttjar och vinner på.
   Vad tycker du det var som fungerade respektive inte fungerade i dag?
   –Överlag tycker jag att vårat anfallsspel blir bättre och bättre. Sedan är det små detaljer som vi måste jobba på. Defensivt är det som sagt för många misstag som straffar oss så det måste vi också jobba bort, sa Alma Sjödahl.

Jitex–IFK Norrköping 4–2 (3–2)
Träningsmatch
Åbyvallen
Mål: 1–0 (7) Stinalisa Johansson, 1–1 (19) Emelie Johansson, 1–2 (23) Självmål, 2–2 (33) Stinalisa Johansson, 3–2 (42) Elina Lenir, 4–2 (87) Elina Lenir
Varningar: JIT: –. IFK: –
Domare: Shahab Lazar
Publik: –
IFK-laget: 99. Cornelia Baldi Sundelius (mv)–  24. Irma Cajlaković, 20. Selma Cajlaković, 3. Clara Flenhagen, 16. Grace Demir – 6. Emelie Johansson, 2. Selma Berggren, 21. Ebba Sjögren – 10. Alma Sjödahl, 15. Lovisa Gustafsson (K), 12. Jennie Egeriis
Ej använda ersättare: 1. Sofia Hjern (mv) – 5. Johanna Renmark, 7. Ida Andersson, 8. Molly Wiklander, 18. Alma Ekberg, 9. Selma Nyström, 13. Thea Alvberger, 14. Fiona Eriksson