4 juli, 2021

Mållöst trots bra andrahalvlek av IFK

Det blev mållöst på Borgeby IP under söndagseftermiddagen. Hemmalaget hade initiativet i den första halvleken och IFK Norrköping i den andra – trots ett antal högkvalitativa chanser lyckades inte IFK spräcka nollan: “Trots deras chanser tycker jag att vi i backlinjen löser det bra”, sa Selma Nyström efter 0-0 mot Borgeby FK.

Det märktes att det var en match som båda lagen var sugna på att vinna och att det var tre viktiga poäng som stod på spel.
   Och det var en hel del spel fram och tillbaka där ingen av lagen riktigt klarade av att diktera tempot.
   Felpass från båda lagen gav det respektive möjlighet till omställningar. Lovisa Gustafsson hade matchens första chans och Jennie Egeriis både den andra och tredje – men det var det där lilla sista som saknades.
   I den nionde minuten skickade Borgeby ett långt inlägg som Sophie Sundqvist nickade in men den assisterande domaren flaggade för offside och det var inga nämnvärda protester från hemmalaget.
   Såväl Nova som Linda Karlsson i Borgeby hade avslut utifrån utan att få utdelning och de omställningar och chanser de hade löste IFK-försvaret med bravur och det kändes som att Selma Cajlakovic och Selma Nyström var överallt.
   Det var väldigt mycket nästan för IFK som skapade chanser fram till den sista passningen.
   Samma sak var det för hemmalaget som dock var det lag som stod för merparten av bollinnehavet under den första delen.
   IFK vann ofta boll högt upp och hade efter halvtimmen spelad något av ett mindre tryck efter att antal hörnor i rad.
   IFK ville och försökte offensivt och höll allt som oftast reda på det defensiva jobbet. Förutom det bortdömda målet hade Borgeby en skott i ribban. Men marginalerna defensivt var på IFKs sida.

IFK tog initiativet när den andra halvleken blåstes igång och trummade på, på samma sätt som i den första. Emelie Johansson hade ett antal nästan lägen men kom aldrig riktigt till avslut.
   Grace Demir kom upp bra på sin vänsterkant och hade flera bra kombinationer med Gustafsson som i sin tur jobbade bra med Egeriis.
   Mycket skulle handla om Demir.
   Med dryga timmen spelad anföll Borgeby och hittade snett inåt bakåt men avslutet räddades på mållinjen av just Demir.
   Strax därefter var hon uppe offensivt för att i situationen därefter vara först ner igen.
   IFK hittade ytor både centralt och på kanterna där Egeriis hela tiden var aktiv men bollarna rann hela tiden den där decimetern för långt.
   Så var det både för Gustafsson och Emelie Johansson.
   Matchens chans fick Demir när hon tog ner ett långt inlägg och fick iväg ett tungt avslut som målvakten turligt fick ut till hörna precis utanför stolpen.
   Nära men så långt ifrån – det blev en poäng trots en mycket bättre andra halvlek på Borgeby IP.

Selma Nyström spelade 90 minuter senast och 90 minuter nu. Mot Umeå som mittback och idag som ytterback.
   Det var också hennes andra 90-minutare i rad.
   -Det har fungerat bra eftersom jag spelar med så duktiga medspelare. De hjälper mig hela tiden in i matchen och att ligga rätt.
   Första halvlek hade hon och IFK en del att göra. I den andra lugnade det ner sig.
    -Det var en väldigt rolig match att spela och att få spela 90 minuter. Det var varmt och naturgräs vilket gjorde det lite extra jobbigt men trots förutsättningarna gjorde vi en bra match, sa Selma.
0-0 mot Borgeby var IFKs 4:e nolla i årets seriespel. Det var dessutom Cornelia Baldi Sundelius första seriematch och således också hennes första nolla.
   -Trots deras chanser tycker jag att vi i backlinjen löser det bra. Vi håller tätt stora delar av matchen. Jag hade en duktig spelare på min kant men hon kom inte till många lägen alls.
   Vad kan ni ta med er in till vårsäsongens sista match nästa helg?
   -De bra sakerna jag tycker vi kan ta med är defensiven, sa Selma Nyström.

Borgeby FK-IFK Norrköping 0-0
Elitettan (12:26)