28 juli, 2019

Mållöst kamratmöte för Norrköping i väst

Inga mål framåt men väl den tredje raka nollan. IFK Norrköping fick nöja sig med en poäng efter mötet med Göteborg. “Alltid när vi spelar så vill vi ju vinna såklart”, menade Henrik Castegren efter 0–0 på Gamla Ullevis gräsmatta.

GÖTEBORG
Det täta matchandet fortsätter för IFK Norrköping. På ett välbefolkat Gamla Ullevi slet de rödtröjade gästerna ordentligt i hettan.
      De 14 089 åskådarna fick se en högintensiv kamp över 90 minuter.
      – En tuff match med bra intensitet och högt tempo genom hela matchen. Vi låg lågt och bra defensivt under första halvlek, men skapade inte tillräckligt med chanser genom hela matchen, ansåg Henrik Castegren efteråt ute på gräsmattan.
      Det var ett antal ”nästanlägen” när gästerna attackerade.
      De klaraste chanserna skapade hemmalaget tio minuter in i andra.
      Först tvingade Sebastian Eriksson Norrköpings-målvakten Isak Pettersson att göra en fenomenal räddning. I momentet efter träffade Robin Söder ribban…
      – Ja, de hade en intensiv period i första delen av andra halvlek. Men vi kom ifrån matchen utan att ha släppt in ett mål. Det var relativt stabilt bakåt ändå, tyckte ”Henka”.
      Som själv hade chansen att bli matchhjälte.
      I den 83:e minuten fick han chansen som wingback och rann igenom.
      – Jag såg att Sead hade bollen och att deras backlinje bara stod så jag tänkte springa i djupled. Sedan fick jag en bra touch på bollen och kom ifrån min försvarare. Det var otur att jag inte satte den i det bortre hörnet, men jag lär mig av det här och får sätta den nästa gång istället, beskrev Castegren försöket som Göteborgs målvakt Ioannis Anestis klarade.
      Bortaspelarna som joggade ner i bakgrunden var förstås inte nöjda med resultatet.
      – Nej. Alltid när vi spelar så vill vi vinna såklart, så det är besvikelse att vi inte skapade mer chanser och kunde gå härifrån med tre poäng, sa Castegren.
      Vad kunde ni gjort annorlunda i ert eget spel?
      – Jag tror vi spelade lite för mycket bakifrån med tanke på hur lätt vi kom igenom deras backlinje när de stod så högt, för vi var mycket snabbare där. Hade vi kunnat justera det lite bättre så att vi hade planterat bollen på deras planhalva lite tidigare och kunnat spela därifrån, svarade IFK:s nummer två.
      IFK roterade runt en hel del och spelare som ”Henka”, Egzon Binaku, Sead Haksabanovic och Ian Smith bidrog och fick värdefull speltid.
      Sen så höll ju laget sin tredje raka nolla som sagt.
      – Absolut, det var ett tag sedan vi släppte in mål så det är ett kvitto på att vi gör det bra defensivt. Sen ska ju bara målen göras, avslutade Henrik Castegren.
      På torsdag spelas returen mot FK Liepāja i Lettland.

Matchfakta: IFK Göteborg – IFK Norrköping 0 – 0
Målen: -.
Varningar, Göteborg: Kristopher Da Graca (14), Nzuzi Toko (45+1) och Victor Wernersson (68). Norrköping: -.
Domare: Kaspar Sjöberg.
Publik: 14 089.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Lars Krogh Gerson, Rasmus Lauritsen, Henrik Castegren – Ian Smith, Simon Thern, Guðmundur Þórarinsson, Egzon Binaku (80) – Simon Skrabb (70), Kalle Holmberg (57), Sead Haksabanovic.
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Christoffer Nyman (57), Kasper Larsen (80), Kevin Álvarez, Andreas Blomqvist (70), Alexander Jakobsen, Manasse Kusu.

Text: Jonas Nordholm