IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 augusti, 2020

Mållöst, jämnt och regnigt mot Tyresö

Toppmöte på förhand – och visst visade både IFK Norrköping och Tyresö att de är två av seriens kanske bästa lag. En tight match som gick i vågor slutade till slut oavgjort: “Vi kan bättre och det vet vi”, sa Ebba Sjögren efter 0–0 mot Tyresö FF.

Stämningen efter matchen i vätan på Östgötaporten kändes nästan som en förlust för IFK Norrköping.
   Men 0–0 innebar att IFK fortfarande är serieledare och för femte gången höll nollan.
   Det kunde blivit mål för båda lagen men när himlen öppnade sig och nästan sköljde bort underlaget blev fotbollen också därefter – det var svårbehandlat och det var studsigt och det var lika för båda lagen.

IFK öppnade starkast och hade ett fint läge redan efter sex minuter när LFC-lånet Ronja Karlsson Törnborg hittade Lovisa Gustafsson i djupet men anfallarens avslut smet precis utanför den bortre stolpen.
   Främst var det lite av ett ställningskrig mellan två lag som var rädda om den poäng de hade från start där både IFK och Tyresö tidigt visade att det var två skickliga fotbollslag.
   Annars var det mest halvchanser och skott utifrån som varken skapade problem eller nervositet hos de respektive backlinjerna.
   Efter en kvart kom den första fördelen till IFK som mer och mer hittade rätt och mer och mer tog över matchbilden. Efter ytterligare tio minuter svängde pendeln åt andra hållet och innan paus hade den svingat tillbaka igen.
   Något mer farligt än Gustafssons möjlighet i början skapade inte IFK förrän i slutet av halvleken.
   Mathilda Holmbergs hörna hittade Alma Ekbergs panna och nicken rensades utan mer eller mindre på mållinjen. 0–0 i paus kändes hyfsat logiskt.

Om IFK varit påkopplade inför matchen så skruvade de upp den inställningen under halvtid och fick utväxling under halvlek nummer två.
   Och de satte fart direkt.
   Karlsson Törnborg försökte. Filippa Sjöberg försökte. Irma Cajlakovič försökte.
   Men det var trångt, svårt och oskarpt och IFK satte press och tryckte ner gästerna som hade svårt att få upp bollen på offensiv planhalva. Å andra sidan hade de kontroll på de anfall IFK hade och visade prov på en tuffhet som många lag kommer ha problem med att hantera.
   Närmast var Filippa Karlberg som efter en Gustafsson-skarv friställdes mot Jennifer Bakai i Tyresömålet satte bollen precis utanför.
   Tyresö stod emot, tog sig ut på andra sidan och vände också matchen till sin fördel.
   Sista kvarten var det mer Tyresö där Sofia Hjern bland annat tippade ett avslut i stolpen och istället var det IFKs backlinje som fick bekänna färg.
   Men även den andra halvleken slutade 0–0 och trots ett IFK-övertag under stora delar av matchen kändes det rättvist.

Ebba Sjögren slet och stångades på det centrala mittfältet mot ett tufft Tyresö.
   –De gick aggressivt på oss och det är en sak vi kan ta med oss – att vi också ska göra det.
   Det var en lite moloken känsla som låg i korridoren och omklädningsrummet under den östra läktaren efter matchen.
   –Det är klart vi är besvikna – det är surt att tappa två poäng. Jag tycker vi har matchen och skapar mycket lägen men sätter inte bollarna.
   Vad säger du om er insats?
   –Vi kan bättre och vi kan steppa upp en nivå och det vet vi. Jag tror många var extra laddade idag – vi började lite trevande och sedan kommer vi in i det, sa Ebba.
   Visst var vädret en påverkan.
   –Det är verkligen en omställning mot att spela i 30 grader och sol, haha. Det var längesen jag spelade i det här väder. Bollen stack iväg väldigt mycket men det är också då man kan sätta dit bollen på skitgrejer men det gör vi inte.

IFK försökte och letade lägen från första till sista minut.
   Den här gången fick de inte utdelning men just jobbet är något Ebba lyfter fram.
   Och att det blev en ny nolla bakåt.
   –Det är starkt – vi gör det väldigt bra defensivt.
   Nu väntar en träningsvecka innan säsongens första Norrköpingsderby hemma mot Lindö FF.
   Samtidigt vann ett annat Norrköpingslag sin match och skuggar IFK.
   –Det är en match i taget och det kanske finns fler lag som kan kliva upp nu. Det är få matcher och små marginaler men så länge vi har lagen bakom oss, sa Ebba Sjögren.

Matchfakta
IFK Norrköping–Tyresö FF 0–0
Division 1 södra Svealand (6:11)
Östgötaporten
Mål: –
Varningar: IFK: (54) Ebba Sjögren, (83) Mathilda Holmberg. TFF: –
Domare: Patricia Yacoub
Publik: –
IFK-laget: 1. Sofia Hjern – 24. Irma Cajlakovič, 20.Selma Cajlakovič, 3. Clara Flenhagen, 18. Alma Ekberg – 10. Alma Sjödahl, 9. Filippa Sjöberg, 21. Ebba Sjögren, 6. Mathilda Holmberg (85’ 7. Ida Andersson) – 15. Lovisa Gustafsson, 12. Ronja Karlsson Törnborg (64’ 17. Filippa Karlberg)
Ej använda ersättare: 55. Julia Nyström (mv) – 11. Vanessa Karagöl, 16. Grace Demir, 31. Tilda Lundström

Annonser