4 mars, 2023

Mållöst i kamratmötet

Ett jämnt kamratmöte slutade 0-0 mellan IFK Norrköping och IFK Kalmar. Avslutningen av sista halvlek bjöd på många chanser men inget lag lyckades sätta bollen i nät.

Första halvlek inleds med en jämn fördelning mellan anfall och försvar. Kalmar är mer raka och direkta i passningsspelet men IFK:s försvarare är med på noterna och avvärjer bollarna i djupled. IFK har mer och mer bollinnehav ju längre tiden går och är mer tålmodiga och passar runt i de olika lagdelarna för att hitta luckor. Inget lag får en solklar chans men IFK har i slutet av första halvlek etablerat ett spel som bara saknar den sista passningen in i målzon medan Kalmars djupledsbollar glider ut till insparkar.

Andra halvlek blir bättre för IFK men de där riktigt bra målchanserna är fortfarande en bit bort. IFK lyckas skapa några lägen mot slutet av matchen. Leidhammar fintar sig förbi en rad spelare men avslutet blir inte tillräckligt bra för att överlista Kalmars målvakt. My Cato vänder upp på en andraboll vid IFK:s hörna och slår till, bollen slår på försvarande spelares ben på linjen. Gästerna Kalmar ropar ett tag senare på straff efter att Shannon Woeller brutit bollen från Rehnberg, domaren som står välplacerad ger inte efter. Hjern testas två gånger på kort tid, först ett distsansskott som hon lugnt plockar ner och sedan en boll mot bortre som hon enkelt sträcker sig ut för att nå. Wiklander får det sista skottet på mål när hon på volley drar till på Vebers fina inlägg, Kalmars målvakt står placerad i avslutets bana och kan enkelt rädda. Nyförvärvet Chelsie Dawber byttes in 75:e minuten och hann visa upp en fin passningsfot i sin debut för IFK Norrköping.

Manager Tor-Arne Fredheim om matchen:

• Linjerna i vårt spel syns vilket är bra, men det är slarvigt passningsspel i sista tredjedelen vilket gör att vi inte får de där farliga lägena.
  • I perioder, främst i slutet, har vi flera minuter där vi lyckas trycka ner dem och har väldigt bra spel. Sista fem har vi ett riktigt bra tryck men de perioderna behöver vara längre för att man ska vinna dessa matcher.
  • Chelsie fick hoppa in och gjorde det bra, trygg med bollen och fina passningar. Det är bra att hon får hoppa in och känna lite på det även om hon har jetlag från sin resa.

IFK Norrköping – IFK Kalmar 0-0

Startelvan IFK: Hjern – I. Cajlakovic, Woeller (86′), Handfast, Egeriis (75′) – Burvall, Koivisto (75′) – Johansson (46′), Cato, Ravnell – Leidhammar

Bänk: Berggården, Flenhagen, Sakaki (86′), Veber (75′), Bugre, Wiklander (46′), Alvberger, Dahl Forslund, Dawber (75′)