IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 maj, 2019

Mållöst för IFK mot Elfsborg på Borås Arena

Elfsborg var nära i slutet att få med sig alla poängen, men det summerades med tredje raka oavgjorda matchen för IFK. “Som det utkristalliserade sig så får vi vara nöjda med en poäng”, tyckte Jens Gustafsson efter 0–0 i Borås.

Det var fart och fläkt i anfallsspelet till en början hos IFK Norrköping där Christoffer Nyman och Jordan Larssons framfart tvingade hemmaspelarna att ta till oschysta medel för att stoppa dem.
      Och efter en kvart var det nära.
      Simon Therns suveräna instick fann ”Totte” som fick till ett bra avslut, men Kevin Stuhr Ellegaard gjorde sig stor och parerade.
      Lagen fortsatte att byta boll med varandra.
      – Det är två lag som vill spela boll i en ganska jämn första halvlek. Det är i sista tredjedelen som vi måste hitta mer rörelse i och komma in i boxen, sa Alexander Fransson till CMore i paus.
      Men efter paus fick IFK det svårare att komma till målchanser. Desto bättre var försvarsspelet som blir stabilare för varje omgång som går.
      Mot slutet började Elfsborg komma närmare Isak Petterssons mål, men IFK-målvakten stod i vägen och i slutsekunderna klev även Lars Krogh Gerson och täckte skott föredömligt.
      Matchen slutade 0–0.
      Jens Gustafsson medgav att laget presterade bättre före paus.
      – Överlag en slarvig match där vi slarvade med bollen. Elfsborg var närmare att vinna än oss. Vi fick inte igång passningsspelet som vi önskade. Det finns saker som vi kan göra bättre och vi tappar i slutet av matcherna, även i dag, så där finns det att jobba med, summerade IFK-managern i CMore kort efter slutsignalen.
      Vars lag nu har fått ihop åtta poäng på sju omgångar.
      – Jag skulle önska att vi vunnit fler matcher, för att kryssa ger inte så mycket. Vi behöver börja vinna och det kvickt. Kommer vi upp i nivå så kommer vi börja vinna. Vi önskade mer idag, men som det utkristalliserade sig så får vi vara nöjda med en poäng, tyckte Jens.
      Om en vecka väntar kamratmöte mot IFK Göteborg på Östgötaporten.

Matchfakta: IF Elfsborg – IFK Norrköping 0 – 0
Målen: -.
Varningar, IFE: Simon Strand (3), Samuel Holmén (25) och Stian Rode Gregersen (32). IFK: Lars Krogh Gerson (42).
Domare: Kristoffer Karlsson.
Publik: 6 834.
IFK Norrköpings lag (3-5-2): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Lars Krogh Gerson – Ian Smith (80), Simon Skrabb (67), Alexander Fransson, Simon Thern, Egzon Binaku – Christoffer Nyman (85), Jordan Larsson.
Avbytare: David Mitov Nilsson (mv), Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Johannes Vall (80), Kalle Holmberg (85), Alexander Jakobsen, Sead Haksabanovic (67).

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Annonser