4 september, 2021

Mallbacken och IFK delade poängen i Elitettan

IFK Norrköping var en ribbträff från att ta med sig full pott från Sunne. Istället delade lagen på poängen på Strandvallens naturgräs: “Vi har en bra inställning hela matchen och det är en stor anledning till att vi får med oss en poäng”, sa Sofia Hjern efter 0–0 mot Mallbackens IF.

På ett sensommarsoligt Strandvallen var det tabellåttan Mallbacken som skapade sin först chans redan innan matchklockan passerat minuten.
   Det var hemmalaget som vägde tyngst offensivt även om IFK så sakteligen jobbade sig in i matchen där Mallbacken lyckades ta sig fram på kanterna och de tidiga inläggen hade IFK en början lite problem med.
   IFK försökte och lyckades hyfsat i djupledsspelet där Jennie Egeriis hittade Lovisa Gustafsson men bollen rann lite för ofta iväg utan att IFK kom till avslut.
   Mallbacken hade en mängd hörnor i den första halvleken där Susanne Skålbergs nick precis utanför var närmast. Annars hade IFK-försvaret med Sofia Hjern i spetsen koll på mycket som kom in i straffområdet.
   Efter en chansfattig period i mitten av halvleken hettade det till lite i slutet där Mallbacken hade en bra chans snett inåt bakåt innan försvararna tog undan.
   0-0 i paus var på inget sätt ologiskt där IFK haft svårt att etablera spel på offensiv planhalva.

Till den andra halvleken gjorde IFK ett byte direkt där Molly Wiklander bytte av Ronja Karlsson Törnborg.
   Gustafsson visade direkt att IFK ville flytta upp spelet och skapade en möjlighet direkt.
   Och det var IFK som vände matchen till sin fördel spelmässigt och hade en period med bättre och längre anfall. Clara Flenhagen hade en möjlighet efter en hörna och Gustafsson hade ett skott precis utanför. Men det ville sig inte riktigt i anfallsspelet.
   Därefter var det Mallbacken som tog tillbaka initiativet och satte högre press på IFK. Hjern bjöd på ett riktigt bra räddning i straffområdet där de flesta i Värmland nog hade skrivit ner 1-0 i sina sociala medier-feeds.
   Avslutningen var dock IFKs där Molly Wiklander dundrade bollen i undersidan av ribban med fem minuter kvar. Därefter var det Selma Cajlakovic som gjorde en jättetäckning på Sarah Michaels avslut.
   Men även den andra halvleken slutade 0-0 och med facit i hand var det en bra poäng IFK tog med sig hem till Platinumcars Arena.

0–0 innebar också en ny nolla för Sofia Hjern.

• Det är alltid skönt att hålla nollan och det är en förtjänst av det starka försvarsspel vi visar upp matchen igenom. Vi låg rätt i positionerna, klev in i alla närkamper och vann mycket boll. Dessutom skapar vi en del målchanser.