1 maj, 2022

Målkalas och tre viktiga poäng borta mot Bromölla

Efter den tunga förlusten mot Alingsås förra veckan så var eftermiddagens bortamöte mot Ifö Bromölla en viktig batalj – tre poäng bärgades och det blev en mängd mål. En mållös första halvlek byttes mot en andra halvlek med sex mål, varav fem i IFK Norrköpings favör.

IFK Norrköping åkte ner till Skåne för att möta nykomlingarna Ifö Bromölla. Ett lag som stod på samma poäng som IFK och som också haft två uddamålsförluster. När matchen väl blåsts igång så var IFK spelledande i regel medan Bromölla var trygga i sina defensiva positioner och det skapades mest halvchanser lagen emellan. Bara 24 minuter in i matchen så tvingas IFK till ett tidigt byte när Taylor Townsend skadar sig. Emelie Johansson kommer in men första halvlek slutade med samma ställning som den började.

En första halvlek utan mål och ett tidigt byte på en skadad Taylor Townsend var kanske inte de bästa av förutsättningar. Molly Wiklander var något nervös inför sin första start efter sitt skadeuppehåll och tyckte första halvlek var helt ok och utvecklade tankarna inför och under match.

• Mot det här laget så visste vi att det bara var att tuta och köra.
  • Vi sa till varandra i omklädningsrummet att vi måste fortsätta vara aggressiva och våga gå framåt i andra halvlek.

I andra halvlek så är det mål nästan direkt när Lovisa Gustafssons nickskarv tas ner av Sabina Ravnell som får god tid på sig att placera in bollen i nät. My Cato tar fasta på orden från omklädningsrummet och bjuder på en fantastisk soloräd där hon slutligen serverar Gustafsson som enkelt slår bollen i mål till 2-0

• Direktiven från omklädningsrummet gav frukt, fler av oss vågar gå upp och det ger till slut den utdelning som vi förtjänar, säger Molly.

Trots ett resultat som går att försvara så slås det inte av på takten, målskyttet sprider ut sig och vid 5-1 så blåses matchen av.

Ifö Bromölla – IFK Norrköping 1-5

Målen: 47′ Ravnell, 62′ Gustafsson, 69′ Flenhagen, 70′ Johansson, 75′ Cato, 84′ Hansson

Startelvan:  Hjern – I. Cajlakovic, S. Cajlakovic, Flenhagen, Handfast – Burvall, Cato, Wiklander – Gustafsson, Townsend, Ravnell

Avbytare:  Baldi Sundelius, Jeppson, Nyström(80′), Johansson(24′), Bugre(80′), Berggren(68′), Egeriis(81′)