IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 december, 2021

Magnus Karlsson lämnar sitt uppdrag som klubbdirektör

IFK Norrköping och klubbdirektör Magnus ”Munken” Karlsson har kommit överens om att gå skilda vägar.

Efter förra veckans uppgifter om Magnus Karlssons strafföreläggande om bokföringsbrott tog IFK Norrköping och Magnus det gemensamma beslutet att pausa hans uppdrag i föreningen.

IFK Norrköpings styrelse och Magnus Karlsson har nu tagit det gemensamma beslutet att Magnus ska lämna sitt uppdrag i IFK Norrköping.

  • Med anledning av det strafföreläggande jag mottog, och accepterade, förra veckan har min historik runt ett bolag jag drivit hamnat i fokus på ett sätt som inte gynnar IFK Norrköping. För mig är IFK Norrköpings välmående, nu och framöver, av största vikt och föreningen behöver få fokusera på rätt saker. I samråd med styrelsen har vi kommit överens om att jag lämnar mitt uppdrag i IFK Norrköping, säger Magnus Karlsson.

Föreningens ordförande Sakarias Mårdh:

  • Vi har fattat ett gemensamt beslut som vi tror är det bästa för alla parter. Vi önskar Munken lycka till i framtiden och tackar för det arbete han gjort för IFK Norrköping.

Under rekryteringsprocessen av en ny klubbdirektör fördelas Magnus Karlssons tidigare ansvarsområden. Under övergångsperioden tar Sakarias Mårdh ansvaret som klubbdirektör och Michael Sturehed, kommersiell chef, operativt ansvar för driftsfrågor. IFK Norrköpings sportgrupp kommer fortsatt att hantera transferfönstret.

Annonser