IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 juni, 2024

Magni Fannberg Magnússon förstärker IFK:s sportsliga ledning

Magni Fannberg Magnússon förstärker IFK Norrköping som sportslig rådgivare.

Här är IFK Norrköpings senaste nyförvärv.

Magni Fannberg Magnússon, 44.

En förstärkning som är väl inspelad i svensk fotboll och har bland annat varit verksam i Brommapojkarna och AIK.

Islänningen har även ett förflutet som sportchef i IK Start och har skaffat sig rikligt med erfarenhet som utvecklingsansvarig i såväl Sverige och Norge.

Efter att ha varit i samtal med IFK Norrköping om ett samarbete är det nu bestämt att Magni blir en del av den sportsliga ledningen.

  • Äntligen är det klart. Att hjälpa “Tonna” ska bli roligt och spännande. Förutom Tony känner jag till Andreas Alm och delar av ledarstaben, men även annat folk i klubben som Daniel Lindahl, säger islänningen.

IFK har under en tid sökt en person som kan avlasta och vara en stöttande kraft till Tony Martinsson.

Det kan handla om allt från att vara rådgivare, agera som konsult i organisationen och ha hand om spelarfrågor.

  • Mina intryck av Magni är bara bra. Hårt arbetande och vi fungerar bra ihop, säger Tony Martinsson.

Magni kommer i sin roll som sportslig rådgivare att jobba med utformningen av spelartruppen, vidareutveckla den interna strukturen kring herrlaget kopplat till akademin och vara en resurs till sportchef Tony Martinsson.

Magni träffade spelarna för första gången under tisdagen och påbörjar sitt IFK-uppdrag med en gång.

  • IFK är en traditionsrik och stolt förening i svensk fotboll. Utgångsläget med historiken, akademin, dam- och herrfotboll är väldigt intressant. Klubben har en stad i ryggen och IFK har varit bra på att ge unga spelare chansen och samtidigt vara ett stabilt allsvenskt lag över tid, fortsätter 44-åringen.

Du är såklart väl inspelad med IFK:s fina isländska tradition?

  • Ja då, men nu kommer inte jag från Akranes, ha ha. Självklart jag känner till historiken. Den är fin. Norrköping är en klubb som många på Island vet om. Det finns förutsättningar att göra något bra här, men sen ska man ha klart för sig att fotboll är en färskvara och det gäller leva efter det i vardagen och ta tillvara på de möjligheter man har och försöka göra dom till en framgångsfaktor.

 

Fakta/Magni Fannberg Magnússon

Född: 12 augusti 1979.

Klubbar: Fjardabyggd (Island), IF Brommapojkarna (A och U19, manager), Brann (akademichef), AIK (akademichef, pojk), Start (sportchef).

Utsedd till Årets Unicoach 2022.

Annonser