IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

14 december, 2021

Lyckat kvalificeringsår för P19: klara för nya P19 Allsvenskan 2022

Ett långt kvalificeringsår är över för IFK:s P19-lag. När serien summeras står det klart att laget kommer spela i den nya P19-serien för landets 14 främsta P19-lag nästa säsong. “Det kommer att innebära att vi får spela matcher mot riktigt bra föreningar i stort sett varje helg vilket såklart även kommer att gynna vår egen utveckling”, säger huvudtränaren Daniel Lindahl.

IFK Norrköpings äldsta ungdomslag, P19, avslutade seriespelet i helgen och kan summera en lång men också lyckad säsong. Till nästa år blir två P19 Allsvenska serier (Norra och Södra) till en och detta år har varit ett kvalificeringsår till det nya formatet. De sju bästa lagen från de två serierna bildar 2022 den nya P19 Allsvenskan 2022. Då IFK slutade på en sjätteplats betyder det att föreningen kvalificerade sig till den nya P19-serien.

  • Året var speciellt då vi hade ett uttalat resultatmål, att komma topp sju, att förhålla oss till. Prestationen är alltid viktigast men vi ville verkligen vara topp sju för att få chansen att spela en rad högkvalitativa matcher under nästa år i och med det nya formatet. Det har varit en härlig spelartrupp att leda i såväl träning som match. De har verkligen gjort sitt yttersta och förtjänar mycket beröm, säger P19-lagets huvudtränare Daniel Lindahl.

Vad kommer det innebära att spela i P19 Allsvenskan nästa år?

  • Det kommer att innebära att vi får spela matcher mot riktigt bra föreningar i stort sett varje helg vilket såklart även kommer att gynna vår egen utveckling. Vi har inom akademin skapat en fin utvecklingsmiljö där vi trots allt tränar betydligt oftare än vi spelar match så den vardagliga miljön är viktigast. Men nu får vi krydda den med kanonmatcher på helgerna vilket känns mycket bra, säger Lindahl.

Till P19 Allsvenskan 2022 har följande lag kvalificerat sig: AIK, BK Häcken, Djurgårdens IF, Halmstad BK, Hammarby IF, Helsingborgs IF, IF Brommapojkarna, IF Elfsborg, IFK Göteborg, IFK Norrköping, IK Sirius, Malmö FF, Täby FK samt Östers IF.

Annonser