IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 maj, 2024

Lushaku: “Jag har nog alltid varit bekväm med boll”

Ingen situation är för trängd eller pressad för att Ismet Lushaku, 23, inte ska vilja ha bollen vid sina känsliga fötter. “Där tycker jag själv att jag är trygg och bra”, säger han inför hemmamatchen mot IFK Värnamo.

Kanske är det fyra matcher utan seger. Kanske att det är många som vill visa upp sin bästa sida för att öka chanserna att ta en starttröja. Oavsett – intensiteten på träningarna i veckan har varit uppskruvad en, stundtals två, nivåer.

Något Ismet Lushaku älskar.

  • Det tar man med sig till matchen sedan också så jag tycker det är bra. Ju mer dueller, ju mer man springer – desto mer tränad blir man och sen tar man in i match. Det behöver vi, anser mittfältaren.

Ingen fara att det blir för intensivt?

  • Det tror jag inte. Alla här är ett lag. Det är hårda smällar, det är inte så man är ute efter att skada någon. Det är en intensitet som behövs. Vi tar med oss det till matcherna sen och det sitter i ryggmärgen på ett helt annat sätt. Jag skulle säga att man spelar som man tränar.

Hur är det med ditt lindade knä?

  • Jag har inte ont alls. Det är efter en smäll som jag fick på försäsongen som gjorde att jag missade de två första matcherna. Det är för säkerhets skull. Någon vecka till har “fysion:a” sagt. De kan ju sin grej. Jag lyssnar på dom och tejpar.

IFK:s senaste seger kom borta mot Häcken, 28 april. Efter det har det varit en tyngre period men Ismet Lushaku skvallrar om en IFK-trupp som är fast beslutsam att vända trenden.

  • Jag tycker vi är starka i gruppen. Vi är en bra grupp och har en bra aura i omklädningsrummet. Även om vi har haft det tufft så känns det positivt. Vi kommer att ta oss upp.

Hur hanterar du motgångar?

  • Jag tror att det handlar om att analysera sig själv och laget. Försöka förbättra det som vi kanske gjort lite sämre. Jag har varit i klubbar som fightats nere i allsvenskan både med Varberg och AFC Eskilstuna. Det är fortfarande tidigt på säsongen. Två vinster nu så är vi plötsligt på övre halvan. Det är inget vi behöver älta eller stressa över så länge vi förbättrar det vi har gjort lite sämre, menar Lushaku.

Hur ser du på din tid i IFK?

  • Jag hade en tuff försäsong. Lite småskador som jag inte haft tidigare, men sen har jag kommit in i det mer och mer. Det har varit både bra och lite sämre matcher, men det är en del av fotbollen. Jag trivs bra med allt här i klubben och har blivit välkomnad väldigt bra. Nu handlar det om att försöka ta sig till full form. Få ännu mer självförtroende och våga mer. Jag vet att jag inte riktigt är där, men det ska komma för varje träning och match som går.

Uppfattningen är att du nästan är obehagligt bekväm med boll?

  • Jag har nog nästan alltid varit så. Jag älskar att spela fotboll. Ibland gillar jag det lite svårare. Vägga sig fram och kanske en tunnel för att lösa situationer. Sen kanske det är andra saker jag brister på, men där (bollbehandlingen) är jag trygg och bra. Tycker jag själv.

I den situationen ni är i – vad är extra viktigt att tänka på?

  • Fortsätta att ha bra träningar som vi haft. Ha en bra aura i omklädningsrummet. Ibland fungerar spelet i perioder, ibland gör det inte det. Får vi sista tredjedelen att fungera, kan vi göra första målet och kanske andra också. Få självförtroende och bara köra på.

Vad är din bild av IFK Värnamo?

  • Vi mötte dom på försäsongen här, men jag var skadad då. De vill spela mycket fotboll. Det kan komma misstag av det, men de är bollskickliga. Man kan pressa och stressa dom till misstag.

IFK Norrköping

Sista hemmamatchen innan sommaruppehållet och Kamraterna är i behov av poäng efter bara en poäng på de fyra senaste allsvenska matcherna.

Tabelläget: 14:e plats | 11 poäng | 14 mål/23 insläppta | 3– 2 – 5.

Flest mål: Tim Prica, Arnór Traustason och Christoffer Nyman har alla gjort 4 mål var.

Flest framspelningar: Tim Prica 2.

 

IFK Värnamo

Tränas av tidigare IFK- och Sylvialedaren Anes Mravac. Vid hans sida finns det också bekanta Norrköpings-ansikten i Vedran  Vucicevic och Kim Vaattovaara. På planen finns Simon Thern och Hampus Näsström med ett förflutet på PlatinumCars Arena.

Tabelläget: 13:e | 11 poäng | 10 mål/17 insläppta | 3– 2– 5.

Flest mål: AjdinLast Zeljkovic 3, Johnbosco Samuel Kalu 2, Viktor Bergh 2.

Flest framspelningar: Gustav Engvall och Frank Junior Adjei 2 var.

 

Annonser