IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 april, 2024

Lushaku efter första målet i IFK och Allsvenskan: “sjukt glad”

Ismet Lushaku gjorde sitt första mål i IFK och Allsvenskan när han slog in 2-2 mot Elfsborg. “Helt fantastiskt”, säger Ismet om känslan när bollen gick in.

Efter en försäsong med skador har Ismet Lushaku fått kontinuitet med tre raka starter i Allsvenskan.

Senast mot Elfsborg blev Ismets 2-2 mål viktigt i kamraternas vändning som slutade med 4-2 seger efter jubilaren Arnór Traustasons mål. Kvitteringen var också en milstolpe för Lushaku, det blev hans första mål i IFK och Allsvenskan.

  • Helt fantastisk känsla. Jag blev sjukt glad att få göra det mot Curvan. Man såg nog min glädje när jag sprang runt till höger och vänster, säger Ismet.

Hur firar man ett sådant speciellt mål mitt i en veckoomgång?

  • Man får vara extra glad den kvällen, sen är det ny dag och göra sig redo för nästa match.

Matchen mot Elfsborg hade två ansikten. Elfsborg fick in 2-0 i slutet av första halvlek. I andra höll kamraterna tätt bakåt och gjorde fyra framåt.

  • Vi gjorde en ok första halvlek, men slarv här och där. Kändes lite som att deras två mål kom lite från ingenstans. Inte nöjda med 0-2 underläge i halvtid men vi kommer ut och visar hur starka vi kan vara. Tottes mål är fantastiskt och det gav oss så mycket energi, då trycker vi på och målen ramlar in.

Känslomässig bergodalbana på läktaren, hur var det på plan att vända matchen med fyra mål?

  • Det var frustration i halvtid, men att vända 2-0 är inte omöjligt. Man måste tro, för våra supportrar gör det och hejade fram oss.

Bredvid Ismet på mittfältet har Isak Ssewankambo tagit plats i de två senaste matcherna efter lång skadefrånvaro. Ismet berömmer lagkamraten.

  • Isak är stark och bra duellspelare, men också smart och duktig på bollen. Vi vet var vi har varandra och det har känts bra sen start med honom.
  • Vi har kommit varandra nära utanför och på plan.  Det hjälper väldigt mycket med kemin, vi förstår varandra bra och kompletterar varandra också.

Nu väntar nästa uppgift. Spelarbussen åker till Hisingen inför söndagens möte mot BK Häcken.

  • Det är ett skickligt fotbollslag med många bra spelare som har tydlig spelidé. Men som alla lag har de svagheter, vi behöver vara 100% när vi försvarar högt och lågt. Ta vara på våra chanser och se till att vara noggranna och inte slarva med bollen, för de kan straffa en på sina omställningar. Nu kommer vi med en bra prestation i ryggen och en fantastisk känsla från vändningen, den tar vi med oss till imorgon, avslutar Lushaku.

 

IFK Norrköping

Underläge 0-2 blev 4-2 efter dubbla kassar av kapten Nyman och varsitt av Ismet Lushaku samt jubilaren Arnór Traustason.

Nu väntar två raka bortamatcher (Häcken & AIK) för herrarna innan de vänder hem den 12:e maj när man möter Hammarby på PlatinumCars Arena

Tabelläget: 10:a | 7 poäng | 7 mål/11 insläppta | 2 – 1 – 2.

Flest mål: Christoffer Nyman & Arnór Traustason 2 mål.

Flest framspelningar: Daniel Eid, Isak Ssewankambo, Max Watson, Tim Prica & Joseph Ceesay 1st.

 

BK Häcken

Amor Layouni blev matchens enda målskytt när Häcken vann med 1-o i derbyt mot IFK Göteborg.

Efter en start med förlust och lika resultat så har Häcken tagit tre raka segrar.

Tabelläget: 3:a | 10 poäng | 10 mål/8 insläppta | 3 – 1 – 1.

Flest mål: Amor Layouni, Julius Lindberg och Simon Gustafson 2 mål.

Flest framspelningar:  Amor Layouni och Simon Gustafson 2st.

 

IFK Norrköping – BK Häcken 28/4 16:30, Allsvenskan, Bravida Arena, discovery+

Annonser