IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 september, 2021

Lund inför Sirius: “Självklart tänker vi på tabellen”

Det är ett tätt matchande för IFK Norrköping i allsvenskan och på onsdag klockan 19:00 väntar Sirius på bortaplan. “Vi måste vara smarta. Vi kan inte göra som vi gör i vanliga fall”, säger Marco Lund.

Efter 3-0-segern mot Örebro SK har självförtroendet i truppen växt och stämningen varit på topp.

  • Vi har en jättebra känsla och det är klart att det är så när man får med sig en jätteviktig vinst. Det var första matchen av tre den här veckan som gav oss en bra start, säger Marco Lund.

Under onsdagskvällen står Sirius för motståndet på bortaplan och redan på söndag är det dags för ytterligare en viktig match när Varbergs BoIS står för motståndet på Platinumcars Arena. Det gör att balansgången mellan återhämtning och träning blir allt viktigare.

  • Vi måste vara smarta. Vi kan inte göra som vi gör i vanliga fall. Det är många matcher på ganska kort tid. Samtidigt kan man inte bara sitta still utan måste springa lite och jobba med mobilitet och stretching, säger Lund.

Själv fick han sitta på bänken i några matcher och nu har han fått ta klivet tillbaka in i startelvan igen.

  • Det är inte jag som är coach och då tyckte Rikard (Norling) att ett annat alternativ var bättre. Men jag vill spela alla matcher och skulle jag vara coach skulle jag också spela alla matcher, säger Lund med ett leende.

Sirius har tre raka segrarar och Marco Lund vill därmed vara med och stoppa deras segersvit.

  • Vi behöver mer poäng om vi vill vara med i toppen av tabellen och då behöver vi också en vinst. Men Sirius är ett bra lag och vi ska göra allt för att ta tre poäng emot dem. Men vi kan bara fokusera på oss själva. Det gäller att vara redo från början.

IFK Norrköping ligger femma i tabellen med 30 poäng i relation till Sirius som ligger åtta med 26 poäng. Tabellen är onekligen jämn och därför är varje poäng viktig.

  • Vi behöver så många vinster som möjligt så självklart tänker vi på tabellen. Den här föreningen vill vara med i toppen och då måste man hålla koll på tabellen. Nu är vi femma och varje match är viktig. Sen får vi se när vi har spelat 30 matcher  hur det ser ut.

IK Sirius–IFK Norrköping: 22/9 klockan 19.00, Allsvenskan, Studenternas IP, discovery+.

Annonser