IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 augusti, 2021

Lucas Lima förlänger – och lånas ut tillsammans med Manasse Kusu

IFK Norrköping kan med glädje meddela att Lucas Lima förlängt sitt kontrakt. ”Jag vill fortsätta göra mitt bästa för IFK”, säger Lucas, som tillsammans med Manasse Kusu lånas ut till Östers IF resten av säsongen.

Lucas Lima har äntligen kommit tillbaka till fotbollsplanen och stått för flera starka inhopp, med segermålet mot Malmö FF i början av juli som höjdpunkt.

  • Det känns jättekul att förlänga. Jag vill fortsätta göra mitt bästa för IFK och utvecklas som spelare, säger Lucas Lima, som varit i IFK Norrköping sedan han var elva år.

IFK Norrköpings tränare Rikard Norling berömmer Lucas målmedvetenhet och ser fram emot att få fortsätta jobba honom.

  • Lucas har varit i klubben sedan barnsben och nyligen fått känna på hur det känns att avgöra en viktig match hemma på Platinumcars arena. Lucas är driven och jag vet att han kommer göra allt för att bli så bra han kan. Vi i tränarteamet ser fram emot att tillsammans fortsätta det underbara arbetet att förädla Lucas jättefina talang vidare.

Lucas nya avtal sträcker sig över säsongen 2023.

  • Vi är glada över att ha förlängt med Lucas. Han har visat att han har stor potential och vi tror att han kommer att ytterligare kliv i sin utveckling framöver, säger Patrik Jönsson, tf sportchef.

Lucas Lima och Manasse Kusu kommer att spendera hösten i Småland med Östers IF i Superettan. 19-åringarna är redan på plats och stannar i Växjö resten av säsongen.

  • Vi bedömer att både Lucas och Manasse behöver spela tävlingsfotboll på seniornivå för att fortsätta utvecklas. Vi tror mycket på Lucas och Manasse och ser fram emot att ha dem tillbaka i Norrköping efter en förhoppningsvis lyckad höst i Öster, säger Patrik Jönsson.

IFK Norrköping önskar Lucas Lima och Manasse Kusu stort lycka till i Östers IF. 

Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån.

Annonser