IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 april, 2024

“Löper och kämpar för varenda centimeter på vår planhalva”

IFK Norrköping prickade rätt taktiskt – och tog fram sitt allra största krigarhjärta. 2-1-segern mot Häcken summerade Tim Prica bäst: “Vi löper och kämpar för varenda centimeter på vår planhalva”.

IFK Norrköping lägger en högintensiv period med tre matcher på åtta dagar bakom sig.

Facit: två segrar, ett kryss och sju poäng. Tim Prica och Arnór Traustason satte målen på Barvida Arena men den stora matchhjälten stavas: laget.

I göteborgsvärmen var det ett effektivt IFK Norrköping som medvetet lät Häcken ha mycket boll, tog kampen och aldrig slutade att springa.

En klockren matchplan av Andreas Alm.

  • Vi löper och kämpar tillsammans, sen hjälper målen såklart för att fortsätta ge oss energi. Jag tycker det är många som kommer in och tidigt i deras inhopp bidrar till vad vi gör, säger IFK-tränaren på presskonferensen.

Hans kollektiv slöt upp på bästa sätt och har efter en tuff allsvensk inledning plockat poäng i fyra raka matcher. Det krävdes en arbetsinsats utöver det vanliga för att hålla den sviten vid liv mot Häcken.

  • Vi var lite halvkokta, men ändå relativt skarpa i huvudet. Vi har det jättetufft i slutet av första. Starten av andra är okej, men totalt sätt är vi väldigt glada att åka härifrån med en seger, fortsätter Alm.

Som fick se nyförvärvet Tim Prica sätta IFK i ledning. Samma Prica spelade sedan fram Arnór Traustason som skickade in tvåan innan Srdjan Hrstic reducerade med en nick. IFK använde alla sina fem byten och stod upp hela vägen.

IFK-firade med de tillresta supportrarna på ena kortsidan och kliver upp som allsvensk tabellsexa.

  • Vi fick springa mycket och de flyttade bollen bra men vilken insats av oss. Vi löper och kämpar för varenda centimeter på vår planhalva. Jag är så stolt över grabbarna idag, säger en påpassad Prica i den mixade zonen.

När Christoffer Nyman snodde bollen påpassligt och serverade Prica till ettan var det inget kliniskt avslut, men bollen letade sig i nät ändå.

  • Första målet är en av få gånger vi pressar högt och där vi verkligen går tillsammans. “Totte” vinner den och gör en no look, passar den till mig, och jag skjuter på min egen fot in i mål, skrattar Prica. Ibland är det bättre att få en felträff för då är det svårare att rädda.

Och tvåan?

  • Extremt snyggt. Arnór avslutar perfekt. Ett inkast, jag lyckas komma runt och sätta in bollen. Ett bra avslut av Arnór. Viktigt mål! Samspelet där framme blir bättre och bättre för varje match. Vi börjar att läsa in hur den enskilda spelaren gillar att röra sig och försöker komma ihop och snackar mycket om det.
  • Vi har trott stenhårt på det vi gör. Håll huvudet högt, är rakryggade och stolta över att spela fotboll i Norrköping. Vi visste att det inte var bra nog de första matcherna och var tvungna att bättra oss, säger Tim Prica.

 

BK  Häcken-IFK Norrköping: 1-2 (0-1) Allsvenskan omgång 6, 28/4 Bravida Arena

Målen: 0-1 (25) Tim Prica, 0-2 (59) Arnór Traustason, 1-2 (63) Srdjan Hrstic.

Varningar, IFK: Max Watson.

Oscar Jansson – Daniel Eid, Max Watson, Anton Eriksson (79), Yahya Kalley – Joseph Ceesay (65), Kevin Höög-Jansson (90), Dino Salihovic, Arnor Traustason – Tim Prica (65), Christoffer Nyman (65).

Bänken: Amadeus Sögaard (79), Isak Ssewankambo (65), Ismet Lushaku, Laorent Shabani (65), Jesper Ceesay (90), Ture Sandberg, Carl Björk (65), Marcus Baggesen, David Andersson.

Domare: Mohammed Al-Hakim.

Publik: 4 046.

Annonser