IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

25 november, 2022

Lisa Johansson klar för IFK Norrköping

IFK Norrköping har gjort klart med den 21-åriga yttern Lisa “Mini” Johansson. “Det är absolut ett jättebra lag och jag ser fram emot att bli en del av det” säger Lisa.

Lisa “Mini” Johansson kommer från Alingsås och har spelat hela livet i klubben hon senast representerade: Alingsås FC.

  • IFK Norrköping är en intressant förening för mig och jag har ju spelat mot dem, det är ett bra lag och det är jätteroligt att vara här, säger “Mini”, som fick sitt smeknamn för att kunna särskiljas från sin äldre lagkamrat med samma namn.

Hur är du som spelare?

  • Jag är rätt snabb, bra taktisk och har ett bra tillslag. Jag är bestämd på plan, kör bara på och springer på allt.

Lisa har spelat tillsammans med My Cato i F19-landslaget och återförenas nu med Ebba Handfast och Taylor Townsend som hon spelade tillsammans med i Alingsås.

Under hösten var Lisa och Alingsås med och tampades med IFK Norrköping om uppflyttning till damallsvenskan, men det räckte inte hela vägen och det blev till slut en fjärdeplats. Lisa hade en fin säsong och vann den interna skytteligan i Alingsås med sina elva mål i elitettan.

  • Det har varit tufft att möta IFK, man gillar inte att möta dem. Vi vann varsin match och det var väl ganska rättvist. Det är absolut ett jättebra lag och jag ser fram emot att bli en del av det, säger Lisa, som skrivit på ett avtal på tre år.

Vad ser du framför dig under de kommande åren? 

  • Jag hoppas att vi håller oss kvar, som jag tror, och att vi ska bli ett etablerat lag i allsvenskan. Jag hoppas att alla spelare, inklusive mig själv så klart, fortsätter att utvecklas och att vi blir ett allsvenskt fotbollslag.

Manager Tor-Arne Fredheim:

  • Vi har följt Lisa sedan jag kom till IFK, och framför allt nu under hösten har hon varit framträdande. Hon är en teknisk spelare med stor löpkapacitet, och hon är både en framspelare och målskytt. Hon kommer att passa bra in i vårt sätt att spela, och hon är en ung, utvecklingsbar spelare som det ska bli spännande att få jobba med.

Varmt välkommen till IFK Norrköping, Lisa! 

Annonser