2 december, 2023

Lindvall efter förlusten: “Tillslut lyckas vi inte hålla emot”

IFK Norrköping tog ledningen mot Strømsgodset men tappade initiativet i andra halvlek och fick två snabba mål emot sig i slutet av matchen.

Matchen börjar trevande men IFK har koll på de farligaste ytorna och står själva för den vassaste chansen inledningsvis där Moutaz Neffati tvingar målvakten till en benparad som går ut till hörna. Några halvchanser skapas lagen emellan och något senare lyckas Noel Sernelius bryta sig loss i mitten, han blir neddragen men domaren ger frispark i ett bra läge. Jesper Lindvall slår till hårt men bollen går något över ribban. IFK får tillslut utdelning, Moutaz Neffati kommer upp i straffområdet och hittar en lucka vid målets bortre gavel där han säkert placerar in bollen. Strømsgodset skapar ett bra läge när skott avlossas bara meter ifrån mål men Emil Holmberg har snabba reaktioner och räddar ut till hörna. En ganska jämn första halvlek men fördel IFK som haft mer spets i sista tredjedelen.

Andra halvlek börjar liknande. Neffati gör en fin aktion när han bryter igenom på sin högerkant, det går undan och hans inlägg viner förbi den framrusande Oliver Matic som gärna fått en fot på bollen i straffområdet. Härifrån lyckas Strømsgodset etablera anfallsspelet på IFK:s planhalva och chanserna avlöser varandra. Det saknas kvalité i avsluten och de sista passningarna för norrmännen men pressen på kamraterna lyckas de upprätthålla. Sammi Sulejmanovski passar hemåt men bollen går förbi Albin Tengbrandt och in i luckan mellan Felix Stenman rusar en av Strømsgodsets anfallare fram. Holmberg kliver upp för att göra sig stor och avslutet går utanför mål, men precis därefter dömer domaren straff då Stenman får kontakt med avslutaren. Adrian Selliah gör inga misstag från straffpunkten och smäller dit den säkert för 1-1. Pressen fortsätter och norrmännen har fått blodvittring. Ett inlägg mot IFK:s straffområde nickas undan av Ture Sandberg mot Daniel Burubwa, men bakom ytterns rygg kommer en motståndare upp och genskjuter bollen som far fram i en yta där hans lagkamrater redan står. Bara meter framför mål får Henning Myrvang fri lejd att avsluta och gör 2-1. Kamraterna byter in Edvin Tellgren för att forcera och även om man lyckas komma upp i plan och få in en del inlägg och lyckas med en del aktioner så kommer inte det solklara läget. Strømsgodset håller undan och går in i mål efter sju minuters tilläggstid.

Jesper Lindvall efter förlusten

• Första halvlek var helt ok tycker jag. Vi lyckas i de flesta fallen spela oss ur deras press eller hitta Oliver med längre bollar. Som vi visste innan har de en intensiv press och går nästan man-man på oss. Vi har inte tidigare mött något lag som går så hårt in med man-man.

Vad gör de i andra halvlek som gör att de tar över matchen?

• De kommer högre upp på vår planhalva och lyckas etablera sitt spel där, de hittar runt på kanterna och får en del inspel. Tillslut lyckas vi inte hålla emot.

En avslutande placeringsmatch väntar, vad känner du inför den just nu?

• Vi får se hur vi kommer matcha och om det blir några rotationer. Vi såg hur att det gick väldigt bra mot Hammarby, så det tycker jag vi ska fortsätta med.

Strømsgodset TF – IFK Norrköping 2-1 (0-1): Skandinaviska mästerskapen Grupp B, Marbella Football Center, 2 december

Mål: 0-1 Moutaz Neffati (40′), 1-1 Adrian Selliah (86′), 2-1 Henning Myrvang (88′)

Varningar IFK: Moutaz Neffati

Startelvan: Emil Holmberg – Moutaz Neffati, Felix Stenman (K), Albin Tengbrandt (89′), Kia Chuko (57′) – Jesper Lindvall, Noel Sernelius, Åke Andersson (57′) – Lukas Brahim (46′), Oliver Matic (80′), Daniel Burubwa

Ersättare: Theo Krantz, Lukas Mattsson, Lukas Lönneberg, Edvin Tellgren (89′), Axel Brönner (80′), Ture Sandberg (57′), Malte Karlsson, Sammi Sulejmanovski (46′), Sebastian Hakim, Leo Jonsson (57′)