3 juli, 2021

Limas debutmål gav tre poäng mot Malmö

Tillbaka på Platinumcars och tillbaka inför supportrarna – första matchen efter uppehållet kunde inte slutat på bättre sätt. Malmö FF kvitterade två gånger om i den första halvleken. Men Norrköpingssonen Lucas Lima ville annat när han hoppade in och med sitt debutmål såg till att IFK Norrköping knep alla tre poäng.

Det var en spänd men energifylld matchinledning – vilket syntes efter bara en halvminut när Antonio Colak sprang på en boll och stötte ihop med Oscar Jansson.
   Mycket skulle handla om just Colak för Malmös del.
   Efter bara fyra minuter hade gästerna en ribbträff efter att Linus Wahlqvist styrt en Malmö-nick i ramverket.
   Mycket skulle handla om just Wahlqvist för IFKs del.
   Det var han som efter tolv minuter vann boll, samspelade med Abdulrazaq Ishaq, fick tillbaka bollen i djupet och med ett hårt inlägg hittade Carl Björk på den bortre stolpen som stötte in ledningsmålet.
   Glädjen blev dock kortvarig och det hann inte gå många sekunder efter avspark innan bollen låg i det andra målet efter att Erdal Rakip hittat fram till Colak som kvitterat med ett distansavslut.
   Det var en del fram och tillbaka med chanser åt båda hållen. Framförallt kom avsluten från distans utan att störa eller bränna till ordentligt.
   Strax innan paus tog IFK tillbaka ledningen. Ari Skúlason som haft ett tungt avslut som styrdes utanför fick bättre utdelning när han tog emot en passning från landsmannen Ísak Bergmann Jóhannesson, la upp, tittade upp och dundrade in 2-1 från distans via stolpen.
   Men återigen hittade Malmö kvitteringen – inte alls många minuter efter IFKs ledning.
   Colak sprang i djupled, slet sig loss från Marco Lund och i friläge med Jansson placerade in kvitteringen.
   Fysiskt, tufft och lite grinigt – det var lite så som de här matcherna mellan lagen brukar vara. Och det kunde ha ringt fler gånger för både IFK och Malmö.

Det var en lite mer försiktig och lugn inledning av den andra halvleken med fortsatta chanser.
   En matchbild som också höll i sig.
   Närmast efter paus var Christopher Telo efter timmen spelad när han från vänsterkanten klev in, peggade upp och curlade bollen mot det bortre krysset precis utanför stolpen.
   Därefter kom en period där gästerna från Skåne flyttade upp och hittade ett litet, litet tryck på IFKs backlinje. Jonas Knudsen hade ett par farliga inkast, Rakip sköt precis utanför och Oscar Lewicki hade avslut via försvarare till hörna.
   IFK löste de situationer de fick emot sig och såg också till att ta sig ur dem.
   Så fick IFK lite tryck efter att par hörnor.
   En felvänd Wahlqvist löpte på en längre macka, nickade ner bollen snett inåt bakåt till Lucas Lima som strax innanför straffområdeslinjen mötte på ett och borrade in 3-2 utmed marken.
   Det syntes vad det betydde för honom.
   Det syntes hur mycket publiken unnade honom och IFK målet med sju minuter kvar.
   IFK red också ut de kommande tilläggsminuterna och fick äntligen fira tre poäng med publiken på Platinumcars Arena.

MATCHVÄRD: REJMES – VI TÄNKER PÅ DIG

IFK Norrköping-Malmö FF 3-2 (2-2)
Allsvenskan (6:30)
Platinumcars Arena
Mål: 1-0 (11) Carl Björk (pass Linus Wahlqvist), 1-1 (13) Antonio Colak, 2-1 (39) Ari Skúlason (Ísak Bergmann Jóhannesson), 2-2 (43) Antonio Colak, 3-2 (83) Lucas Lima (Linus Wahlqvist)
Varningar: IFK: (75) Lucas Lima, (90) Marco Lund. MFF: (36) Antonio Colak
Domare: Victor Wolf
Publik:
IFK-laget: 1. Oscar Jansson – 6. Linus Wahlqvist (K), 4. Marco Lund, 16. Viktor Agardius (56′ 9. Samuel Adegbenro – 13. Abdulrazaq Ishaq, 7. Alexander Fransson, 18. Ari Skúlason, 11. Christopher Telo (80′ 21. Dino Salihovic) – 23. Maic Sema (64′ 19. Lucas Lima), 15. Carl Björk (64′ 26. Kristoffer Khazeni), 8. Ísak Bergmann Jóhannesson)
Ej använda ersättare: 29. Julius Lindgren (mv) – 22. Manasse Kusu, 27. Jóhannes Kristinn Bjarnason