19 juni, 2022

Lima startade i 1-1-matchen mot Utsikten: “Alltid kul”

Lucas Lima spelade från start i träningsmatchen mot Utsiktens BK som slutade 1-1. ”Det är alltid kul att starta och det kändes bra att få minuter i kroppen”, sa Lima efter slutsignalen.

Redan från start var det klart att ingen spelare i IFK Norrköping skulle få 90 minuters speltid mot Utsiktens BK. Syftet var istället att alla skulle få känna på spel på gräs inför den allsvenska återstarten mot Mjällby om drygt en vecka. En anfallare som haft flera allsvenska inhopp för IFK Norrköping, Lucas Lima, fick dock snöra på sig skorna från start i träningsmatchen.

• Det är alltid kul att starta och det kändes bra att få minuter i kroppen. Det är skönt att känna att man är med från början och får känna på spelet på riktigt, säger Lucas Lima efter slutsignalen på Hjällbovallen.

Vad känner du över din egen insats?

• Helt okej. Inte den bästa insatsen och inte den sämsta heller, säger Lima.

Motståndarna Utsikten gick ut hårt från start och spelade ett fysiskt spel. Det fanns lägen för båda lagen att göra fler mål – även fast IFK naturligt var ett nummer större när de väl satte fart. Jonathan Levi satte 1-0 efter drygt 11 minuter och sedan stod matchen och vägde med mycket spel på mittplan. I halvtid byttes Viktor Agardius ut, som gjorde sina första minuter efter skada och sjukdom, samtidigt som Marco Lund klev in. Några minuter senare kom 1-1-målet och sedan kom också massbytet där alla utom Lund klev av. Emanuel Chabo hade två vassa chanser – där ett av skotten satt i mål men blev avvinkat för offside. När slutsignalen ljöd stod det därmed 1-1 på tavlan.

• Utsikten spelar ganska aggressivt och är duktiga. De spelar på samma sätt som oss och med nästan samma formation. De spelar mycket man mot man. Det var absolut inget lätt lag att möta. Men jag tycker att vi ska utnyttja våra lägen lite bättre. Men det var en bra träningsmatch för oss inför Mjällby, säger Lima.

Det var många spelare som inte har fått så mycket speltid med A-laget som fick speltid idag. Är det någon där du tyckte stack ut lite extra?

• Jag tycker alla är duktiga och chockade Utsikten när de kom in. Men måste jag välja en spelare tycker jag Dino (Salihovic) har visat framfötterna mycket nu och man ser att hans självförtroende är bra. Det är kul att se.

Vad tar ni med er från matchen in i allsvenska återstarten om en vecka?

• Vi ska spela vårt spel och få in rytmen i spelet. Vi ska utnyttja våra anfall och inte göra så många misstag. Det kommer inte finnas jättemånga chanser mot Mjällby heller. Så vi måste utnyttja de lägen vi får. Sen har vi fått känna på att spela på gräs också. Jag gillar att spela på gräs, men det är en vanesak också.

Utsiktens BK – IFK Norrköping: 1-1 (0-1)

Målskyttar: 1-0 Jonathan Levi, 1-1 William Milovanovic.