26 juni, 2022

Lika resultat mot Mjällby när Anes, Vedran och Christian hoppade in i Norlings sjukfrånvaro

Äntligen är Allsvenskan tillbaka! Det otroliga midsommarvädret hängde kvar och solen gassade på Strandvallen när IFK Norrköping och Mjällby AIF återstartade serien. Rikard Norling vaknade upp sjuk och kunde inte delta, i hans ställe stod kollegorna Anes Mravac, Vedran Vucicevic och Christian Tiritiello redo att axla utmaningen när IFK spelade 1-1 mot MAIF.

Huvudtränare Rikard Norling vaknade upp sjuk tidigare under matchdagen och var inte på plats under matchen, ersättaren på linjen blev Anes Mravac som förklarade hur det förändrade utgångsläget för IFK Norrköping:

• Vi är så pass inkörda i våra rutiner att det inte förändrade så mycket, förutom att vi tappar en klok hjärna. Det funkade väldigt bra trots allt.

Första halvlek slutade 0-0 lika där Mjällby hade en hel del halvchanser som de i regel placerade utanför mål. Jansson var dock med när avslutet väl kom på mål, en chipp som han snabbt hinner backa för att precis tippa ut över ribban. IFK:s bästa chans kom från Totte Nyman som från lite vinkel avslutade mitt på Brolin från nära håll. Det var en ganska väntad matchbild där Mjällby hade fem spelare längst bak och när de väl vann boll försökte de snabbt hitta anfallarna Nwankwo och Moro för kontringsmöjligheter. IFK varierar sina tillvägagångssätt för att komma till målchanser men Mjällby står tätt och bjuder inte på stora ytor.

IFK startade andra halvlek bättre och hade två tidiga halvchanser. Nyman får senare ett läge att göra ledningsmålet efter att Eman Markovic tagit sig loss från sin bevakning och sparkade in ett inlägg, Tottes volleyskott gick tyvärr utanför.

• Vi ändrade inte så mycket från första till andra halvlek förutom att vi pratade om att positionera oss bättre med våra ytterforwards och att vrida upp tempot samt utnyttja de ytor som skapas därefter. Så vi gör det bättre i andra halvlek.

På hörna kommer matchens första mål, Jonathan Levi hittar ytan där Daniel Eid hoppar högst när wingbacken nickar in bollen i mål. Mjällby kontrar med ett trippelbyte och även om det tar lite tid innan de fräscha spelarna kommer igång så är en av dem avgörande. Rasmus Wiedesheim-Paul fångar upp en boll som rensats efter hörna och slår ett inlägg som Silas Nwankwo stångar sig fram till när han kvitterar. IFK Norrköping pressar de sista minuterna för att få mer än bara en poäng med sig men det vill sig inte. Resultatet står sig och det blir varsin poäng för lagen. Anes summerar sina känslor efter matchen:

• Det här är en tuff match på förhand, Mjällby har inte förlorat hemma än. Grabbarna gör en insats som är grym, de kämpar och sliter i 90 minuter mot ett tufft Mjällby.

Hur kändes det att göra debut som huvudtränare i Allsvenskan?

• Jag vill inte säga att jag var huvudtränare idag, vi delade upp ansvaret mellan mig, Vedran Vucicevic och Christian Tiritiello. Sen kom vi överens om att jag är den som står på linjen på grund av min tidigare erfarenhet från bland annat Sylvia.
  • Det var roligt, men samtidigt inga konstigheter eftersom jag gjort det förut.