IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 augusti, 2022

Levi: “Slut upp och se till att vi får en riktigt trevlig lördag”

Det stundar en riktig superlördag med två hemmamatcher efter varandra. Jonathan Levi uppmanar alla till att komma och stötta både damerna och herrarna: “Ta med familj, vänner och ovänner… slut upp och se till att vi får en riktigt trevlig lördag”.

Resultaten har gått emot IFK Norrköpings herrar i allsvenskan och under veckan har gruppen gått samman ytterligare för att pusha varandra i rätt riktning.

  • Vi har en positiv inställning i laget och en bra samanhållning och är enade i fotbollsbiten och hur vi ska ta oss vidare. Sen försöker vi dagligen att höja kraven och det gäller ännu mer nu då vi måste höja oss i varje moment i allt – från uppvärmning till det absolut sista. Vi ska tänka på varenda detalj då det är små detaljer som avgöra. Vi ska fortsatt tro på det vi gör och det känner jag att vi som kollektiv gör. Vi tror på Anes och Vedran och hela ledarteamet och på hur vi ska ta oss an lördagens match, säger Jonathan Levi.

Hur är det mentala läget just nu? 

  • Det är tufft och svårt. Jag kan bara tala för mig själv och säga att det inte är som det var när vi hade fyra vinster i början av säsongen. Vi är i en annan sits nu. Man försöker prata med varandra och med familj och vänner. Ibland gäller det att tänka på något helt annat för att få ro och andas. Det hade varit en annan sak om man inte hade haft en tro på det, men nu känner jag att vi jobbar hårt och att vi litar på processen – och att det i slutändan kommer ge resultat, säger Levi.

Två lag behöver stöttning på olika sätt på lördag – men båda för att klättra i tabellen.

  • Vi behöver allt stöd vi kan få. Även om det är Degerfors och inte FC Barcelona som motståndare så hoppas jag att alla tar sig hit och stöttar oss. Sen ska man kombinera det med damernas match precis efter som ligger i ett ljuvligt läge för att kunna utmana om platsen till Damallsvenskan nästa år. Ta med familj, vänner och ovänner… slut upp och se till att vi får en riktigt trevlig lördag. Då kan vi få stödet till vår match för att få ett bra resultat där och sedan pusha det hela vägen till damerna. Då blir det en väldigt fin lördag.

I Allsvenskan har stödet varit fantastiskt för herrarna – och Levi hoppas att det fortsätter så hela säsongen.

  • Man skäms ibland när man ser stödet vi har och inte kan prestera efter det på planen. Det är enkelt att säga att man är en supporter till IFK Norrköping 2015 när man vinner guld, men det är där vi ligger nu 2022 som vi behöver stödet som mest. Vi behöver de 1 000 extra på läktaren för att jobba in de resultaten vi behöver. Nu snittar vi 10 000 de sista matcherna och det är imponerande för att vara i en stad av den här storleken, vid den här tiden och med tanke på hur vi ligger till.

IFK Norrköping – Degerfors IF: 6/8 klockan 15.00, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

IFK Norrköping – Ifö Bromölla: 6/8 klockan 17.30, Elitettan, Platinumcars Arena, NT.se. 

Annonser