IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 november, 2021

Levi inför Kalmar FF: “Väldigt motiverad till att ta revansch”

Med en personlighet och frisyr som sticker ut har Jonathan Levi siktet inställt mot tre nya poäng mot Kalmar FF under söndagen. “Det här är nog den matchen av de fyra som vi har kvar som jag anser är tuffast”, säger han inför mötet.

Jonathan Levi har fixat en ny frisyr som innebär att halva håret är färgat svart och halva håret är färgat vitt. Inför matchen mot IF Elfsborg hemma hade också lagkamraten Marco Lund satt upp en bild vid Levis plats på Cruella De Vil för att pika den vänsterfotade forwarden lite extra.

  • Det var lite sent påkommet ändå, en vecka efter att jag färgade håret. Men jag kollade runt i omklädningsrummet för att se vem som hade gjort det och så såg jag Marcos min. Det var faktiskt lite kul, säger Levi med ett leende.

Förra säsongen färgade du håret rosa. Varför har att färga håret blivit en grej för dig? 

  • Jag vet inte riktigt. Det kanske blir något extra för att folk pratar om det och också för att jag själv tycker det är roligt. När jag färgade håret rosa förra året kände jag att det var ballt. Men det var också bara ballt i en-två veckor sedan blev det lite för mycket och förstörde mitt hår. Nu körde jag det lite mer diskret och tänkte att jag aldrig hade sett detta tidigare. Sen var det också snyggare än vad jag trodde. Det kunde sett förjävligt ut, men blev ändå okej.

Med sitt obrydda sätt att vara och genom att mixtra med kläder, nagellack och hårfärger lyfts han fram som en förebild av många då han avdramatiserar skönhetsideal och normer.

  • Det är kanske inte så att jag är den som står längst fram i ett pridetåg, men jag tycker det är kul att tänka utanför boxen och tänja på gränserna. Naglarna kanske är rosa, gula och gröna ibland samtidigt som håret ser lite annorlunda ut. Jag själv tycker det är ballt, fräckt och snyggt. Sen hade jag kanske inte färgat håret som jag gjorde nu om jag blivit bjuden till ett bröllop, konstaterar Levi.
  • Men det handlar också om att utmana normer som man kanske inte får utmana. Det är också därför jag tycker det är kul. Sen gillar jag hur det kan påverka framför allt sönerna. Viktor Agardius son på 5-6 år ville måla naglarna med mig en gång. Det är sånt som man blir glad av.

Det är inte bara på grund av håret Jonathan Levi fått mycket mediatid under hösten. Med sin sylvassa vänsterfot har han levererar bra frisparkar och hörnor som aldrig förr. Flera av de fina målen som IFK levererat har Levi legat bakom på ett eller annat sätt. Att få vara i rampljuset är inte heller något han mår dåligt av när han får visa vem han är till hundra procent. Även fast han också har sina gränser.

  • En del uppmärksamhet tycker jag är jättekul och en del är jättejobbigt. Att ha kalas kan jag tycka är jobbigt för då blir det så påtryckt. Men jag strävar inte efter att få uppmärksamheten utan jag gör bara det jag tycker är kul. Det är också därför jag börjat synas lite mer på sociala medier för att kunna uttrycka mig där. Nu när man når ut till flera är det både roligare och lite mer allvar, vilket gör att det blir ett ännu bättre läge för att även tänja på de gränserna också. Jag strävar efter att visa vem jag är som person och inte bara som fotbollsspelare. Det är kul att bli omtyckt som fotbollsspelare men att bli omtyckt som människa är ännu bättre.

Nu är det dock fotboll på schemat när IFK Norrköping åker ner till Kalmar för att tampas om tre nya poäng. Det är ett lag som Levi också har en stor respekt för.

  • Först och främst måste man hylla det Kalmar har gjort och främst vad Henrik Rydström gjort som förvandlat den klubben till vad den är nu. Han har inte fått in den och den toppspelaren utan har med i princip samma spelare lyckats ändra deras spelsätt. Ibland får man vara ärlig som spelare och hylla de som står på andra sidan. Även om man gör det är jag väldigt motiverad till att ta revansch mot dem. Man vet heller inte riktigt vad man ställs emot utan vi måste komma upp till vår högsta nivå, säger Levi och fortsätter:
  • Det här är nog den matchen av de fyra som vi har kvar som jag anser är tuffast. Just på grund av att det är en bortamatch, en gräsplan och sättet de spelar på. Jag vet att vi har Djurgården hemma kvar också. Men där är jag mer bekväm i hur vi kommer prestera. Därför ser jag också fram emot att spela just den här matchen.

Om du inte får nog av Jonathan Levi släpptes ett nytt poddavsnitt av Framåt Kamrater med honom under fredagen. Finns där poddar finns!

Kalmar FF–IFK Norrköping: 7/11 klockan 17.30, Allsvenskan, Guldfågeln Arena, discovery+.

Annonser