IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 augusti, 2021

Levi fick chansen från start och tog den: “Har kämpat hårt”

När Jonathan Levi fick ta klivet in i den allsvenska startelvan tog han också chansen och satte det viktiga 2-0-målet för IFK i matchen mot Östersunds FK. “Det var inget fult mål men det var inte så att jag hurrade jättemycket för att det var jättesnyggt heller”, säger han om sitt mål efter 3-0-segern.

Senast Jonathan Levi startade i en allsvensk match var i maj månad mot Degerfors. Sedan dess har han fått hinder på vägen i kampen om startelvan med en bålskada som hindrade honom från spel. Efter det har han kämpat sig tillbaka och i söndagens match mot Östersunds FK fick han ta klivet in från start igen.

  • Det var jättekul. Jag har kämpat hårt för det och samtidigt har de andra presterat väldigt bra. Därför var det kul att jag fick möjligheten från start, säger Levi efter 3-0-segern mot ÖFK och fortsätter:
  • Såklart hade jag hoppats på att få spela ännu mer. Men det kom en onödig skada och sedan blev det trögstartat efter det. Men det har varit värt det för att kunna ta tre poäng i dag.

Han tog klivet in i startelvan med besked då han bidrog med energi till offensiven. Först satte Totte Nyman 1-0 efter en kvart och och en kvart senare var Jonathan Levi där och satte 2-0-målet.

  • Det var inget fult mål men det var inte så att jag hurrade jättemycket för att det var jättesnyggt heller. Men det var skönt i alla fall. Sen var det tryggt att ha en 2-0-ledning i halvtid. Jag skulle kunnat varit lite mer noggrann i första halvlek och haft en lite bättre touch för att prestera ännu bättre. Men i de 80 minuterna jag spelade kändes det bra, säger Levi.

Du säger att det inte var ett snyggt mål. Räknas inte de fula målen menar du? 

  • Tyvärr gör dem ju det och det måste jag lära mig, säger han med ett leende.
  •  Men det var skönt. Jag behöver göra lite poäng. Vi offensiva spelare måste bidra lite mer nu för att vi ska kunna ta fler segrar. Vi ligger inte där vi vill ligga och resultaten har inte varit som vi velat men jag hoppas fansen vet att vi har potential och möjligheter med det här laget och vårt sätt att spela.

Slutresultatet skrevs till 3-0 efter att Totte Nyman tryckt in sitt andra mål i matchen. Sett över 90 minuter var det ett övertygande spel från IFK Norrköping med flera fina anfall och bud på fler mål. Jonathan Levi själv hade till exempel ett skott i stolpen som med lite tur hade skruvat sig åt rätt håll.

  • Vi blev lite chockade över att de skulle spela så pass mycket eftersom de slog så mycket långt när vi spelade mot dem för två veckor sedan. Nu skulle de helt plötsligt passa längst marken hela tiden. Då fick vi jobba hårt i pressen och det är där vi vinner matchen. Sen gör vi faktiskt tre bra mål också. Väldigt kul att Totte Nyman får göra sina mål och att vi får igång honom tillsammans med att Samuel och jag kommer igång lite också, avslutar Levi.

IFK Norrköping – Östersunds FK 3-0 (2-0): Allsvenskan, Platinumcars Arena 29/8 2021. 

Mål: IFK: Totte Nyman 15´, Jonathan Levi 30´, Totte Nyman 84´.

Varningar: IFK: Marco Lund Nielsen. ÖFK: Marco Weymans, Nikolaos Dosis.

Startelvan: Oscar Jansson –  Marco Lund, Henrik Castegren, Linus Wahlqvist – Ari Skulúlason, Ísak Bergmann Jóhannesson 63´, Alexander Fransson, Abdulrazaq Ishaq 91´ – Samuel Adegbenro 87, Totte Nyman 87´, Jonathan Levi 82´.

Ersättare: Julius Lindgren, Kristoffer Khazeni, 82´, Theo Rask, Yahav Gurnfinkel, Maic Sema 87´, Carl Björk 87´, Christopher Telo 91´.

Kort summering av matchen: Östersund hade några vassa omställningar i början av matchen som kunde straffat sig hårt för IFK Norrköping. Men därefter tog hemmalaget över matchen och visade upp en fin anfallsfotboll med fina kombinationer i anfallsspelet samtidigt som kollektivet gjorde ett hårt jobb i defensiven. Totte Nyman visade två gånger om att han är en målskytt av rang och Jonathan Levi visade att han förtjänade sin plats i startelvan genom en stabil insats och ett viktigt 2-0-mål. Därmed går IFK på landslagsuppehåll med tre sköna poäng i bagaget.

Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson.

Annonser