IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 augusti, 2022

Levi efter 1-1 mot Varberg: “Hoppas att alla ser att vi vill ge tillbaka”

Regnet öste när över Varberg Energi Arena och IFK Norrköping kämpade tappert för att få med sig tre poäng hem till Norrköping efter Jonathan Levis ledningsmål i den 11:e minuten. Istället kvitterade Varberg i den 97:e minuten – och IFK fick åka hem med en poäng.

Redan i den 11:e minuten fick Jonathan Levi till en riktig drömträff som satt fint bakom Fredrik Andersson i hemmamålet och som innebar en 0-1-ledningen för gästerna.

  • Vi hade lite individuella möten här i veckan där de sa till mig att jag bara skulle smälla på ibland. Bollen behöver inte ligga perfekt. Idag satt den perfekt och hela utförandet var perfekt. Det var ett fint mål och att få en sådan seger med det målet i bagaget, både individuellt och som ett kollektiv, kändes som det hade varit väldigt fint. Men nu blev sagan annorlunda tyvärr, säger Levi och suckar.

Länge såg det ut att bli en skön bortaseger efter en riktig kämparinsats av kollektivet IFK Norrköping i 96 minuter. Laget försvarade sig hårt, Varberg tryckte på och strax utanför straffområdet var det IFK-spelare som kastade sig efter bollen för att få den att studsa på någon kroppsdel och bort från mål istället för att hamna i boxen.

Men det räckte ändå inte hela vägen.

Kvitteringsmålet kom i den 97:e minuten och det kändes som två förlorade poäng snarare än en vunnen när slutsignalen ljöd och regnet öste ner på Varberg Energi Arena.

  • Jag kan bara sammanfatta det på så sätt att jag hoppas att alla som har ett vitt och blått hjärta känner och ser att vi gör allt vi kan för varandra. Vi gör allt för emblemet på bröstet. Vi jobbar som ett kollektiv. Vi gör allt i vår makt för att kämpa och få med oss de tre poängen. Har man tvivlat på det innan hoppas jag i alla fall att man ser det idag. Om man bara tar den aspekten och den synpunkten påstår jag ändå att vi förtjänar att vinna. Just för den anledningen. Vi känner allt stöd utifrån och hoppas att alla ser att vi vill ge tillbaka. Vi vill så jävla mycket, säger Levi.

Är det inte lite typiskt i det här läget att allting studsar emot också? 

  • Precis. Det har varit sådana matcher nu att sånt som går in när allting flyter på går ut nu när det inte flyter. Men om vi ska se någonting positivt med det hela är det att vi ligger där vi ligger och tar en poäng mot de som ligger bakom oss. Det kunde varit värre.

Varbergs BoIS-IFK Norrköping: 1-1

Målen: 0-1 Jonathan Levi (11′), 1-1 Robin Simovic (97′)

Startelvan: Oscar Jansson – Linus Wahlqvist Egnell, Marco Lund, Anton Eriksson, Daniel Eid (ut 95′)  – Jacob Ortmark, Ari Skúlason, Dino Salihovic (ut 70′) – Jonathan Levi (ut 95′), Christoffer Nyman, Arnór Traustason (ut 75′).

Ersättare: Wille Jakobsson, Edvin Tellgren, Christopher Telo (in 95′) , Egzon Binaku (in 95′), Laorent Shabani (in 75′) , Andri Gudjohnsen (in 70′), Maic Sema.

Gula kort: IFK: Jacob Ortmark. Varberg: Tobias Carlsson, Robin Tranberg, Jon Birkfeldt.

Annonser