4 maj, 2024

Leskinen efter 3-2 segern mot AIK “väldigt härligt”

IFK Norrköping besegrade AIK på Skytteholm med 3-2 efter två mål av Sara Kanutte Fornes. “Det känns bra, men var kanske lite onödigt spännande”, säger Dana Leskinen som slog inlägget som blev självmål och spelade fram till 2-1.

Det tog inte ens en minut innan IFK Norrköping tog ledningen i matchen. Blott 58 sekunder stod det på tavlan när Dana Leskinens inlägg hade letat sig in efter flipperspel mellan två hemåtspringande AIK-försvarare. “Gnaget” blev inte nedslagna utan fick sin kvittering. Ella Reidy lyfte bollen i bortre efter frampassning av Moa Sjöström. 1-1 kvitterat på Skytteholm.

IFK slog tillbaka, två gånger, innan halvtid. Leskinen utmanade sin bevakning och lyckades med att lyfta in bollen till Sara Kanutte Fornes som kliniskt placerade bollen intill stolpen för att återta ledningen. Norskan var inte klar för dagen. Ett fint väggspel längs högerkanten gjorde My Cato fri och kaptenen hittade in till Kanutte Fornes som enkelt slog in 3-1 bara minuter från halvtidsvila.

I andra halvlek får AIK bättre tag i matchen. På hörna lyckades de reducera till 2-3 genom Patricia Fischerovas panna. IFK kämpade rejält på det varma konstgräset och inhoppande kamrater kom in med användbar energi i försvarsspelet. Tillslut håller man undan och tar andra raka segern för säsongen.

Dana Leskinen efter slutsignal:

• Det känns bra med seger, men det var kanske lite onödigt spännande. En intressant match att följa gissar jag, på så sätt en bra match. Vi har första halvlek lite mer i våra händer och AIK styrde lite mer i andra.
  • Vi gör jättefina mål idag, speciellt det tredje där vi lekte lite Barcelona. Jätteskönt med tre poäng, det kan man inte räkna med i OBOS Damallsvenskan.

Du assisterar Sara till 2-1 men ditt inlägg är också bakom deras självmål, vad hände vid självmålet?

• Jag kommer inte exakt ihåg vad som hände men jag försökte hitta Alex med en cutback, bollen blev hög men eftersom Alex gjorde löpet så tvingade hon fram deras försvarare i ytan och så gick den in efter att den studsat på deras två spelare.

Hur känns det att på så sätt spela fram två mål idag?

• Det känns bra, att det vi har jobbat på under veckan gav frukt här idag är väldigt härligt. Även att man litar på mig att starta efter kort tid i laget, det känns bra och befriande.

AIK – IFK Norrköping 2-3 (1-3): OBOS Damallsvenskan omgång 4, lördag 4/5 klockan 13:00, Skytteholms IP

Mål: 0-1 självmål 1′, 1-1 Ella Reidy 23′, 1-2 Sara Kanutte Fornes 31′, 1-3 Sara Kanutte Fornes 44′, 2-3 Patricia Fischerova 56′

Varningar IFK: Sam Cary & Elin Rombing

Startelvan: Sofia Hjern – Elin Rombing (73′), Ebba Handfast, Maja Regnås Valcic, Sam Cary – My Cato, Vesna Milivojevic – Dana Leskinen (73′), Wilma Leidhammar (73′), Alexandra Hellekant (39′) – Sara Kanutte Fornes

Ersättare: Filippa Fransson, Jennie Egeriis (73′), Elsa Burvall, Viktoria Veber (73′), Svea Rehnberg, Sabina Ravnell (39′), Molly Wiklander (73′)