IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 april, 2024

Leidhammar skruvar upp kraven: “Jag vill göra fler poäng”

Wilma Leidhammar kliver in i en allsvensk säsong med en höjd kravbild på sig själv. “Målet är att göra fler poäng”, säger anfallaren.

IFK Norrköping åker till Hisingen för att sparka igång OBOS Damallsvenskan 2024. Wilma Leidhammar är inställd på att möta ett starkt Häcken, favorittippat av många att ta hem SM-guldet.

  • De är nog mer förbereda för en premiär nu, med tanke på att de spelat i Champions League, än vad de var förra året, tror Wilma Leidhammar. I fjol förlorade vi med 0-1 i båda matcherna. Det är något vi tar med oss. Det är starka insatser mot ett topptippat lag. Vi vet att de kommer drilla mycket boll. De har vassa spelare som vill ha mycket boll på fötter. Det är vi förbereda på.

I övrigt ger Wilma Leidhammar följande besked om:

Den just avslutande U23-landslagssamlingen: 

  • Jätteroligt. Jag fick inte spela lika mycket som under förra lägret, men det är alltid lärdomar man tar med sig hem. Det är högre tempo. Spelarna är väldigt skickliga individuellt så man måste vara på tårna hela tiden. Man är extra fokuserad.

Den egna målskörden på fem fullträffar i fjol:

  • Jag vill göra fler. Jag har väl satt som ett litet mål för mig själv att jag ska göra runt tio poäng i år. Sen om det är mål eller assist, det spelar ingen roll men jag vill göra fler poäng. Det är det jag jobbar för.

Skillnaden på det IFK 2023 och det vi ser nu: 

  • Jag tycker att vi har en bättre trupp i år. Kanske inte lika bred, men jag tycker kvalitén på träningarna är större än förra året. Sen har vi kanske inte spelat ihop oss helt perfekt än. Vi behöver fortsätta jobba på det. Det har varit landslagssamlingar där sex spelare har varit iväg, men det var viktigt att vi fick lägret i Marbella. Där kom vi samman ännu mer.

Synen på årets allsvenska:

  • Häcken ser starkt ut. Hammarby har tappat två viktiga kuggar i Janogy (Madelen) och Vinberg (Matilda) men de är fortfarande med i toppen, helt klart. Sen ska det bli spännande att se Trelleborg och AIK. De har själva sagt att de nästan ska vara i toppen. Det är inga nykomlingar som ber om ursäkt för sig. De kommer kriga och göra allt för att vinna och stanna kvar.

Nyförvärvet Sara Kanutte Fornes: 

  • Jätteduktig stark forward. När vi har henne där uppe kan jag droppa lite eller springa på djupet. Jag tror att det kan bli viktigt så vi kan vinna och behålla boll högre upp när vi väl får upp bollen. Det är viktigt, inte bara mot topplagen.

Om hon märkte av ökad bevakning förra året:

  • Ja, det märkte jag. Absolut. De känner mig, precis som jag känner dom. Jag får försöka utnyttja deras svagheter, precis som de försöker utnyttja mina. Ju längre man spelar i OBOS Damallsvenskan, ju bättre känner motståndarna till en. Det är bara att fortsätta göra sin grej och försöka bli bättre.

Rollen som uppspelspunkt:

  • Jag gillar det. Sen ska jag helst vara inne i boxen också. Vi jobbar på hur vi ska få ut det mesta och bästa. Vi har klipp som vi tittar på hela tiden. Gör mycket analyser och jag tycker att jag har blivit bättre på det. Det är bara att fortsätta. Det är mycket springa, men det handlar om att läsa av situationen. Nu när vi har Sara också så har vi en extra huvudspelare i boxen. Hon älskar att vara i boxen mer än vad jag gör, ha ha.

Nycklar för en lyckad säsong:

  • Att vi hittar samspelet mellan mittfält och forwards och även mellan backlinje och mittfält. Hittar vi relationerna på ett bra sätt så tror jag att vi kan bli riktigt etablerade.

BK Häcken – IFK Norrköping 13/4 15:00, OBOS Damallsvenskan, Bravida Arena, Viaplay 

Annonser