17 september, 2023

Leidhammar: “Jättetråkigt att inte få med oss poäng”

Det blev en match med två ansikten när IFK ställdes mot Kristianstad DFF. En första halvlek där hemmalaget dominerade, en andra halvlek där IFK dikterade villkoren. “Jättetråkigt att vi inte får med oss poäng” säger målskytten Wilma Leidhammar.

Solen stod högt över Kristianstad Fotbollsarena när lagen äntrade gräsmattan.

Den första halvlek som sedan följde präglades av ett hemmalag som attackerade – och ett IFK som försvarade.

Med dryga halvtimmen spelad fick Kristianstad utdelning. Ett inlägg letade sig fram till Sheila van Den Bulk som nickade in ledningsmålet. Bara tio minuter senare utökade Hlin Eiriksdottir samma ledning.

Det IFK som klev ut i andra halvleken var desto mer påkopplat. Genast tog man ett grepp om matchen och började anfalla.

IFK radade upp hörnor, och med kvarten spelad av den andra halvlekens skulle de ge resultat. Irma Cajlakovic hörna hittade fram till Wilma Leidhammar som säkert nickade in reduceringen.

Därefter jagade IFK kvitteringsmålet, och en viktig poäng.

Närmst kom Nicole Robertson, vars volleyskott tippades precis över ribban. Något kvittering blev det inte, och i Kristianstad stannade samtliga poäng.

Wilma Leidhammar, dagens IFK-målskytt, efter slutsignal…

Om känslan på slutsignal

• Jättetråkigt att vi inte får med oss tre poäng, vi tar med oss en andra halvlek där vi presterar bra framåt, men också en halvlek där det fanns en hel del vi kommer att behöva slipa på.

Om skillnaden i andra halvlek

• Vi jobbade mer som ett lag och låg rätt i pressen så att när vi vann bollen kunde vi anfalla. Vi var mer framåtlutade helt och enkelt och vågade mycket mer – det tar vi med oss framåt. Så vill vi spela, säger Wilma.

Om målet

• Vi har pratat en hel del om att hitta vid första stolpen på hörnor. Vid målet slog Irma in en fin hörna mot första stolpen och jag fick mycket yta. Det var bara att sätta dit huvudet. Skönt att se den gå in, men tråkigt att det inte räckte till några poäng idag, avslutar hon.

Kristianstad DFF – IFK Norrköping: 2-1 (2-0): OBOS Damallsvenskan omgång 20, söndag 17/9 klockan 15.00, Kristianstad Fotbollsarena.

Mål: Sheila van Den Bulk 34′, Hlin Eiriksdottir 42′, Wilma Leidhammar 57′

Startelvan: Sofia Hjern – Lisa Johansson, Irma Cajlakovic, Shannon Woeller, Ebba Handfast (87′), Elin Landström – Elsa Burvall, Vilma Koivisto – Chelsie Dawber, Wilma Leidhammar, My Cato

Ersättare: Emma Lind, Jennie Egeriis, Sabina Ravnell, Svea Rehnberg, Nicole Robertson, Lovisa Gustafsson, Viktoria Veber