14 augusti, 2022

Leidhammar efter vinsten: “skönt att vi kan dominera dessa matcher”

IFK Norrköping tog sin tredje raka vinst i Elitettan efter uppehållet när de slog Älvsjö AIK med 4-1. Dilja Yr Zomers gjorde sitt första mål i IFK i början av matchen och passade senare fram till Wilma Leidhammar som fick göra sitt första mål i Elitettan.

Första halvlek var inte gammal när debutanten Dilja Yr Zomers öppnade målkontot i IFK Norrköping. På sin vänsterkant slog hon kyligt in bollen i bortre stolpen. Älvsjö hade svåra problem att skapa ett eget spel, IFK i rött dominerade matchbilden och skapade flera chanser i början av första halvlek. Sabina Ravnell som flyttat över till högerkanten hittade senare fram till Lovisa Gustafsson som bredsidade in bollen för 2-0.

Älvsjö startar andra halvlek energiskt men IFK matchar tempot och kontrollerar fortsatt matchen. En bit in i andra så avlöser anfallen varandra för IFK och tillslut blir det även 3-0 när Wilma Leidhammar gör sitt första mål i Elitettan. Matchen fortsätter snarlikt och det blir även 4-0 när Cato gör sin patenterade räd igenom mittfältet, första avslutet går på målvakt men returen går i nät. Sofia Hjern fick dessvärre inte hålla nollan för Älvsjö reducerar till 4-1 när Moa Sjöström får till ett bra skott utifrån. Domaren blåser av andra halvlek och IFK Norrköping har vunnit tredje raka matchen i Elitettan sedan återstarten av serien.

Grattis till det första målet i Elitettan, Wilma!

• Tack! Jag fick ett inlägg av Dilja och slog till den på volley med bredsidan!

Hur är känslan efter 4-1 vinsten?

• Mycket bra! Det är skönt att vi kan dominera dessa matcher och att vi gör mål direkt i första, speciellt med tanke på att vi innan bara fått med oss vinster med 1-0.

Det har hänt mycket i truppen på anfallssidan. Leidhammar men framförallt Yr Zomers är nya i laget och även om den individuella skickligheten är tydlig så måste det såklart finns en förståelse mellan spelarna. Wilma utvecklar hur det känns att spela med så mycket nytt runt sig:

• Det är bra med flera offensiva spelare längst fram, när vi vinner boll så har vi tre till fyra spelare som går framåt direkt. Sen sitter inte alla moment riktigt än, passningarna och rörelsemönstret som exempel, men det går framåt. Vi jobbar mycket med det i träning.

Debutmålet kom i Svenska Cupen mot Mariebo IK men det första målet i Elitettan är viktigt för Leidhammar som gärna gör fler mål.

• Det är såklart att jag vill göra fler mål och det var skönt att det första i Elitettan kom nu. Desto längre tid det går innan det första kommer så blir man mer och mer frustrerad. Men nu har det hänt och det är bara att köra vidare.

Älvsjö AIK – IFK Norrköping 1-4 , Elitettan, 14/8, Älvsjö IP

Mål: Dilja Yr Zomers 2′, Lovisa Gustafsson 35′, Leidhammar 62′, Cato 82′, Sjöström 87′

Varningar: IFK: Selma Cajlakovic

Startelva IFK: Hjern – I. Cajlakovic 72′, S. Cajlakovic, Handfast, Berggren 72′ – Ravnell 84′, Burvall, Cato, Zomers 78′ – Leidhammar 78′, Gustafsson

Avbytare: Flenhagen, Nyström 72′, Jeppson 84′, Egeriis 72′, Wiklander 78′, Johansson 78′