IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 november, 2022

Ledarstaben för nya satsningen satt

Mattias Essén, Nina Skuthälla och Mattias Sjöberg är trion som kommer att leda IFK Norrköpings nya F17-lag. “Vi är glada och stolta över att ha en så stark ledartrojka”, säger manager Tor-Arne Fredheim.

Ledarteamet för IFK Norrköpings nystartade flickor 17-lag är satt. Mattias, Nina och Mattias, som kompletteras av Taylor Townsend, kommer senast från IK Waria.

  • Det är jätteinspirerande och en ära att få vara en del av den här satsningen och IFK Norrköping. Det är en uppgift som vi ser fram emot och det känns som rätt steg i IFK:s satsning på dam- och flicksidan. Eftersom vi tre kliver över tillsammans finns en trygghet och vi vet var vi har varandra, och det är positivt att vi får ha Taylor med oss, säger Mattias Essén.

Trion går från att arbeta med bredd till elit.

  • Allt kommer att spetsas till och det kommer krävas mer av oss alla. Det är såklart stor skillnad på IFK Norrköping och IK Waria, men jag vill rikta ett stort tack till Waria för tiden som varit. Alla ideella föreningar är underbara på sina sätt. Vi är stolta och tacksamma för förtroendet av IFK och vi ser fram emot att jobba för att ta fram spelare till IFK:s A-lag.

Manager Tor-Arne Fredheim om sina nya kollegor:

  • Vi är glada och stolta över att ha en så stark ledartrojka. Alla tre kommer att vara tränare och Nina är samtidigt fystränare, säger Tor-Arne Fredheim.

Även en stor del av truppen kommer att bestå av tidigare Waria-spelare.

  • Det är viktigt att poängtera att vi inte vill splittra lagen i stan, utan det här bygger på diskussioner och samarbete. Vi har jobbat tätt ihop med Waria och det är det som lagt grunden för det här nystartade laget.

Taylor Townsend, som är nybliven assisterande tränare Tor-Arne i A-laget, kommer att ha en viktig roll i F17.

  • Taylor kommer att vara mentor åt de här unga tjejerna och säkerställa att F17 jobbar med det vi gör i A-laget. Hon blir en viktig brygga mellan lagen, säger Tor-Arne.
  • Jag är tacksam för möjligheten att vara mentor för den här talangfulla gruppen. Mitt mål är att bidra till utvecklingen av spelarna och ge dem en miljö där de kan nå sina drömmar, säger Taylor.

F17 drar igång omgående och truppen kommer att sättas nu i dagarna, och laget kommer att spela i “SM F17 år” 2023.

  • Det är en ung trupp med tjejer födda 07-08, så de kommer vara 15-16 år. Planen är att de om några år ska bilda ett F19-lag, förklarar Tor-Arne.

Fotot från vänster: Mattias Essén, Nina Skuthälla, Taylor Townsend, Mattias Sjöberg. 

Välkomna till IFK Norrköping, Mattias, Nina och Mattias! 

 

Annonser