21 juli, 2024

Vito: “Underbart att höra segersången igen”

Stämningen i IFK Norrköpings omklädningsrum på söndagskvällen? “Euforisk”, säger Vito Hammershöy-Mistrati.

Christoffer Nyman med målet på Arnór Traustasons hörna och David Mitov Nilsson med nollan.

IFK Norrköping är vinnare igen – och firade med hemmapubliken på PlatinumCars Arena.

1-0 var balsam för ett Peking som inte vunnit sedan 2-1-segern borta mot Häcken 28 april.

Vito Hammershöy-Mistrati klädde känslorna i ord när han klev ut från omklädningsrummet.

• Det var euforisk känsla där inne. Underbart att höra segersången igen. Hur länge sedan är det vi vann? April. Det är en fantastisk känsla nu, säger Hammershöy-Mistrati som tror att trendbrottet kan få en positiv effekt.

Nu är IFK Norrköping halvvägs i Allsvenskan 2024.

• Nu vänder det. Vi hade lite tur idag, men vi spelade bra. Vi tog kampen och vi borde gjort ett mål till i första halvlek, fortsätter dansken.

Som hade ett fint läge att dubbla IFK:s ledning i första halvlek. Avslutet räddades av gästernas målvakt Tim Erlandsson.

• Jag tänkte bara: “gör mål” men det är lite svårare med vänstern. Det är alltid lätt i efterhand att tänka hur man skulle gjort. Det var bara dåligt.

I andra halvlek var det mest Halmstad som hade ett tryck mot IFK. David Mitov Nilsson fick se två HBK-avslut gå i stolpen och ut.

Det var ingen taktik att backa hem, meddelar Hammershöy-Mistrati.

• Frustrerande att vi gick ned oss i andra. Det är psykologiskt. Vi blir rädda för att inte vinna. Det sitter i skallen.

Att Christoffer Nyman får avgöra?

• En fantastisk frontfigur för IFK. En fantastisk spelare. Ledare och kapten, hyllar Hammershöy-Mistrati som själv har två starter i rad.

Han känner att det finns mer att få ut.

• Jag jobbar på. Det är jobbigt för hela laget med självförtroendet. Det har varit en svår period. Jag måste själv spela bra innan jag kan säga åt andra vad de ska göra. Vi har “Trasten” och Nyman som hjälps åt att kliva fram i stället.

Presskonferens med Andreas Alm och Magnus Haglund

IFK Norrköping-Halmstads BK 1-0 (1-0), Allsvenskan omgång 15, 21/7 14:00, Allsvenskan, PlatinumCars Arena, Max

Målen: 1-0 (27) Christoffer Nyman.

Varningar: David Mitov Nilsson, Joseph Baffoe.

Startelvan: David Mitov Nilsson – Dino Salihovic, Max Watson, Isak Ssewankambo, Yahay Kalley – Ismet Lushaku, Arnór Traustason – Isak Andri Sigurgeirsson (89), Viktor Hammershöy-Mistrati (89), Moutaz Neffati (69) – Christoffer Nyman (61).

Ersättare: Carl Björk (61), Kristoffer Khazeni (71), Amadeus Sögaard (89), Leo Jonsson (89), Marcus Baggesen, Jesper Ceesay, Kevin Höög Jansson, Ture Sandberg, Laorent Shabani, David Andersson.

Domare: Erik Mattsson.

Publik: 5 367.