11 september, 2024

Landslagssvepet – Moutaz och Åke blågula målskyttar

Blågula målskyttar – och en matchvinnare. Här är en summering av IFK-spelarnas landslagsuppdrag.

Arnór Traustason:

• Fanns med i den isländska trupp som 2-0-vann hemma mot Montenegro och föll med 1-3 borta mot Turkiet i Nations League. Arnór som inte kunde spela i sista matchen före landslagsuppehållet (Häcken) på grund av skada hoppade in mot Turkiet när matchklockan visade en timmes spel.

Ìsak Andri Sigurgeirsson:

• U21-samlingen innebar två hemmamatcher för Island: Danmark och Wales. Island 4-2-besegrade Danmark i en match där Ìsak startade och spelade 64 minuter. I 1-2-nederlaget mot Wales var IFK-spelaren på nytt med i startelvan.

Moutaz Neffati och Ture Sandberg:

• Moutaz Neffati debuterade i landslagssammanhang med uttagningen till P20-landslagets dubbelmöten mot Danmark. Sverige förlorade båda matcherna (0-1 och 1-4). Blågults enda mål i de två träningsdusterna svarade Moutaz för när han på egen hand utmanade och avslutade i nät mellan benen på den danske keepern. IFK-duon startade båda i första Danmarks-matchen. I returen byttes Neffati in direkt i andra halvlek och Ture efter 68 spelade minuter.

Åke Andersson:

• Kan se tillbaka på en mycket lyckad och händelserik P17-samling. När Sverige spelade 2-2 mot Belgien var det Åke Andersson som satte Blågult i ledning med 1-0 och blev sedan matchvinnare mot Danmark. Åkes nickmål sänkte danskarna och såg till att Sverige tog hem fyrnationsturerningen i Närke. Efter två varningar sista kvarten hann även Åke med att bli utvisad.

Noel Sernelius:

• Var kallad av P18-landslaget som samlades i Norge. Facit: 0-4 mot Danmark och 2-0-seger mot Nordirland. Noel hoppade in efter 64 minuter mot Danmark och startade i vinstmatchen mot Irland.