IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 maj, 2020

Läget i IFK Norrköping

Vi har snart framme i juni i det speciella året 2020. Här är en genomgång av vad som händer i klubbens olika verksamheter.

– Vi befinner oss fortfarande i en väldigt turbulent och osäker tid.  Vi känner en enorm tacksamhet för allt det stöd som vi får från supportar, samarbetspartner, medlemmar och hela staden, säger klubbdirektör Jens Magnusson.

– Många är drabbade på olika sätt och hela samhället har satts under hård press och ingenting är viktigare än att bekämpa och kontrollera den pandemi som drabbat världen. Vi måste precis som alla andra ta ett ansvar för att minska smittspridningen i samhället och med de protokoll som tagits fram för träning och match så har vi visat hur vi på ett ansvarsfullt sätt ska kunna göra det. Vi arbetar fortsatt mot en Allsvensk start i mitten av juni. Att vi kommer igång då kommer att vara oerhört betydelsefullt för hela svensk elitfotbolls framtid. Så håll ut kamrater, det kommer en morgondag med Allsvensk fotboll och det kommer så småningom en morgondag när vi får hälsa er välkomna tillbaka till Östgötaporten igen. Till Curva Nordahl, till din favoritplats på Östra läktaren, till din loge eller till familjeläktaren. Vi saknar er här.

Herr

Herrarna tränar på det nya konstgräset på Östgötaporten med siktet inställt på allsvensk premiär i mitten av juni.

– Vi tränar på och har gjort så på ett bra sätt en längre tid. Vi saknar matchning och matcher, men vi försöker kompensera det så gott det går i träningsmiljö, säger manager Jens Gustafsson.

Dam

I mars kom beskedet att damlagets division 1-serie startar i sommar, och att den kommer att spelas som enkelserie.

– Läget är bra, vi gnuggar på, kämpar och förbereder oss för kommande matcher, säger tränare Anna Eriksson.

Damernas serie, som du hittar HÄR, är lottad och klar. Premiären är satt till 13-14 juni.

– Vi vet ju inte om det blir av, men vi förväntar oss det. Vi kör fyra pass i veckan, och ibland något extrapass. Vi har ju fått en fantastisk fotbollsplan nu, det är helt underbart. Vilka förutsättningar!

Akademin

– Vi är i full gång med träningar och matcher i ÖFF-serierna. 16-19 har inte börjat sina serier ännu eftersom de spelar nationellt, så de spelar i dagsläget träningsmatcher lokalt och tränar på som vanligt, säger akademichef Tony Martinsson.

Akademin håller just nu på att installera sig på Himmelstalund. P7-P13 har redan börjat träna på planerna, och tanken är att P14-15 ska komma nästa vecka.

De ungdomscamper och cuper som var planerade under våren ställdes in, och Sommarbollen har flyttats. Håll utkik på akademins hemsida för information om kommande cuper och camper.

Restaurangen

Restaurangen har öppet för lunch vardagar mellan klockan 11.30 och 13.30.

  • Studenten och midsommar. Nu finns möjligheten att beställa catering till både studenten och midsommar. Beställ minst tre dagar innan leverans genom att ringa 011-215512, boka via hemsidan eller maila restaurang@ifknorrkoping.se. Man kan hämta på plats på vardagseftermiddagar, och till midsommar torsdagen den 19/6 mellan kl 10-15. Betalning med kort eller swish. Meny, pris och mer information finns HÄR.
  • Sjukhuslådan. Snart har vi levererat 2 000 matlådor till vårdpersonalen till Vrinnevi – fantastiskt! En del av pengarna som samlades in under kampanjen “Stå upp för Norrköping” kommer att gå till matlådor till vårdpersonalen, men vi tar fortfarande tacksamt emot stöd från alla som vill hjälpa till att leverera mat till Vrinnevi. Swisha 65 kronor till 123 336 4841 och märk “Sjukhuslådan” så lämnar vi en matlåda till vårdpersonalen.
  • Konferens. Vi har stora lokaler och kan anpassa oss efter dina önskemål. Kontakta oss så hjälper vi dig!

IFK Performance center

  • Gymmet håller öppet och har anpassat sig, både i gym- och gruppträningsverksamheten, efter rådande omständigheter.
  • Sommarkampanj. Teckna sommarkort och träna perioden juni, juli och augusti för 990 kronor (ord. pris 1420 kronor). I priset ingår gym och en fin badhandduk (så långt lagret räcker). Träningskortet gäller fram till 31/8 oavsett när det tecknas. Lös ditt träningskort så snart som möjligt!
  • Mer information om gymmet finns på hemsidan och på sociala medier @ifkperformancecenter.

Övrigt

  • Vi håller på att producera ett magasin som kommer att släppas innan premiären av Allsvenskan.
  • Vi kommer inom kort att börja livesända träningar på solidsport.com.
  • På ifkshop.se finns den nya hemmatröjan, bortatröjorna och andra kläder och IFK-souvenirer. Titta in i shopen – klicka HÄR.
  • Texten till Markus Krunegårds “Ett liv ett lag” finns HÄR. Passa på att öva så du är redo!

Annonser