IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

5 april, 2019

Läget i Fotbollsakademin inför helgens matcher

P19 och P17 vann sina premiärmatcher förra helgen, P16 går in i säsongen denna helg. Vi stämde av läget med alla tre lagens tränare.

P16 – Vedran Vucicevic

Vad är det viktigaste för P16 under säsongen 2019?
-Det viktigaste för oss inför säsongen är att tänka på spelarnas utveckling och att vi presterar på det sätt vi vill utifrån vår spelidé. Lyckas vi prestera så kommer det leda till att vi får resultaten med oss och går vidare till slutspelsserien där vi får ännu bättre matcher.

Det är att gå vidare till slutspelsserien som är målet för laget under säsongen?
-Absolut, målet är slutspel så att vi får en längre säsong och får spela fler bra matcher. För att komma dit måste vi komma topp fyra i serien för att sedan gå vidare till nästa grupp där det är fyra lag och vinnaren går till semifinal.

På lördag är det premiär när IFK Nyköping kommer på besök till Östgötaporten. Hur går tankarna inför premiären?
-Egentligen är det oviktigt för oss vilka vi möter, det viktiga är att vi går ut och spelar på det utvecklande sättet vi vill spela på. Sedan måste vi såklart ha lite fokus på motståndarna, så är det alltid, men det är vårt spel och vårt arbetssätt som är det viktiga.


P17 – Mathias Florén

Ni premiärspelade den gångna helgen när segern mot Lunds BK bärgades med 4-1, hur var matchen?
-Vi är väldigt nöjda med matchen och speciellt den första halvleken där vi gjorde alla våra fyra mål. I andra halvlek blev tempot lägre och vår prestation sämre men som helhet är vi nöjda.

Ifjol var du tränare för P19 som vann sin serie, är det samma mål som gäller för P17 i år?
Förra säsongen spelade P19 i Division 1 och även om det var blandad kvalité i den serien så var det väldigt starkt av oss att vinna den. Den här säsongen spelar både P17 och P19 i Allsvenskan vilket innebär betydligt tuffare matcher. Självklart vill vi vinna varje match vi spelar men för P17 gäller i första hand att utbilda spelarna mot vad som krävs för att nå vårat A-lag.

På söndag reser ni till Behrn Arena och match mot Örebro SK. Vad förväntar du dig av ditt lag där?
-Vi ska vara ett lag som dominerar matcherna genom att ha bollen mycket och spela mycket anfallsspel. När vi försvarar ska vi göra det modigt och med en aggressiv press där vi försvarar framåt.


P19 – Anes Mravac

Ifjol vann P19 sin serie och spelar i år i Allsvenskan. Vad är målet med årets säsong?
-Målet med säsongen är att utveckla varje individ så mycket som möjligt. Vart det sedan leder både för individen och kollektivet får tiden utvisa.

Ni började bra i helgen där IFK vann med 2-1 mot Djurgårdens IF.
-Ja, det var en bra seger. Vi mötte ett väldigt skickligt lag som dessutom tog ledningen i matchen men vi kom tillbaka och lyckades vinna. Vi försvarade oss väldigt bra och det var ett starkt försvarsspel som lade grunden till segern.

På lördag möter ni Täby IF på Tibblevallen. Vad blir viktigt i spelet för att kunna ta ytterligare tre poäng?
-Täby är precis som Djurgården en skicklig motståndare, precis som alla lag i den här serien är. Det blir väldigt viktigt för oss att vi följer den matchplan vi lägger upp och är disciplinerade i allt vi gör.

Annonser