26 februari, 2023

Kryss mot Utsikten efter två sena mål

Victor Lind och Jacob Ortmark satte två sena mål och därmed fick IFK Norrköping en poäng mot Utsikten. “Det gör mig besviken att vi inte kan kontrollera matchent”, säger Glen Riddersholm efter 3-3-matchen.

Gästande Utsikten tog ledningen i den 8:e minuten efter ett snett inåt bakåt-inspel.

IFK Norrköping fick inte till det i första halvlek. Det skickades in en del inlägg och inspel från både vänster och höger, men Utsiktens målvakt sattes inte på några stora prov.

Andra halvlek rivstartade med tre mål under första tio. Utsikten gick ifrån till 0-2, och precis efter reducerade Arnor Sigurdsson med ett lågt avslut. Glädjen var kortvarig för det dröjde bara ett par minuter så hade Utsikten återtagit sin tvåmålsledning.

Mot slutet av halvleken började IFK Norrköping få ett grepp på offensiv planhalva. I den 88:e minuten gav det utdelning när inbytte Vito assisterande Victor Lind till sitt första tävlingsmål för IFK Norrköping, och på övertid räddades poängen. Totte Nyman nickade fram bollen till Jacob Ortmark som från nära håll stötte in 3-3.

Samtidigt i Göteborg vände Gais 0-1-underläge till seger med 2-1 mot IFK Göteborg. Det gör att IFK Norrköping nu leder gruppen inför mötet med Göteborg på Bravida Arena på söndag. IFK Norrköping har fyra poäng, IFK Göteborg och Gais tre och Utsikten en.

IFK Norrköping-Utsiktens BK 3-3 (0-1): Svenska Cupen grupp G, Platinumcars Arena 26/2.

Målen: 0-1 Erik Westermark 8′, 0-2 Erik Westermark 51′, 1-2 Arnór Sigurdsson 52′, 1-3 Allan Mohideen 55′, 2-3 Victor Lind 88′, 3-3 Jacob Ortmark 94′.

Varningar: Laorent Shabani, Arnór Traustason, Arnór Sigurdsson, Yahya Kalley, Lucas Hedlund.

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Kojo Peprah Oppong, Isak Ssewankambo, Marcus Baggesen – Jacob Ortmark, Arnór Traustason, Maic Sema – Laorent Shabani, Andri Gudjohnsen, Arnór Sigurdsson.

Ersättare: Wille Jakobsson, Theo Rask, Yahya Kalley, Fritiof Hellichius, Victor Lind, Vito Hammershöy-Mistrati, Christoffer Nyman.