13 maj, 2021

Kryss mot Degerfors efter nytt Adegbenro-mål

Ett fint ledningsmål av firma Haksabanovic/Adegbenro och en mängd IFK-chanser till trots – det blev ett kryss i försommarvärmen på Platinumcars Arena under torsdagskvällen.

Det syntes att det var ett IFK Norrköping med tre raka segrar i bagaget.
   Hemmalaget startade matchen med energi och frenesi kryddat med en rejäl dos självförtroende där Jonathan Levi öppnade skottstatistiken redan efter en halvminut.
   IFK var det bollförande laget där Degerfors låg rätt och tätt och väntade på omställningslägen. När de lägena väl kom så var de ofta giftiga och det var där gästerna från bruksorten hade sina möjligheter.
   Levi skickade in både ett, två och tre inlägg men Samuel Adegbenro nådde inte riktigt dit på något av dem.
   Trots att intensiteten sjönk en aning i mitten av halvleken var det IFK som hade kommandot men en hel del chanser från både nyss nämnda Adegbenro, Levi och Abdulrazaq Ishaq.
   Efter 38 minuter fick de också utdelning.
   Sead Haksabanovic tog sig förbi på vänsterkanten, vände och vred innan han slog ett delikat inlägg till Adegbenro som nickade in 1-0.
   Strax innan pausvilan ropade IFK-spelarna på straff när en Degerforsspelare – vad det såg ut – tog bollen med handen precis innan den gick ut till hörna. IFK gick till halvtid efter en spelmässigt kontrollerande halvlek.

Till den andra halvleken kom Degerfors ut högre upp i planen i jakten på ett kvitteringsmål. De gav IFK mindre tid med bollen och skapade således ett par chanser i inledningen.
   Efter dryga timmen kom kvitteringen. Erik Lindell slog in ett inlägg från högerkanten som gick mot den bortre delen av straffområdet. Där mötte Abdelrahman Saidi på ett tillslag och gjorde 1-1 vid den första stolpen.
   Målet verkade väcka hemmalaget som tämligen omgående gick för ytterligare ett mål. Tre minuter efter kvitteringen träffade Levi stolpen efter att han avslutat med högerfoten.
   Sedan började en period av matchen med en hel del skador och en hel del avblåsningar – något som bidrog till att flytet från den första halvleken försvann.
   Först krockade Adegbenro med Degerforsmålvakten Jeffrey Gal, sedan var det en huvudskada på en Degerforsspelare och strax därefter nickade Ari Skúlason ihop rejält med Sean Sabetkar i en smäll som såg otäck ut. Sabetkar kunde fortsätta spela medan Skúlason på bår lämnade planen.
   Totte Nyman fick dessvärre också lämna planen efter bara 18 minuter. I ett avslut trampade han snett och tvingades utgå.
   Degerfors fortsatte med en defensiv matchplan och omställningar och IFK hade svårt att tränga igenom försvarsmuren där det var en del slarv från båda lagen.
   Slutforceringen från hemmalaget fick inte riktigt fäste och de sista chanserna för ett ledningsmål blev aldrig riktigt farliga trots en hel del försök – framförallt från kanterna.
   Ett mål i vardera halvlek för respektive lag blev summeringen i en match där IFK kontrollerade den första halvleken men där spelet i den andra blev betydligt mer krampaktigt och sönderryckt.

IFK Norrköping-Degerfors IF 1-1 (1-0)
Allsvenskan (6:30)
Platinumcars Arena
Mål: 1-0 (38) Sead Haksabanovic (pass Alexander Fransson), 1-1 (57) Abdelrahman Saidi
Varningar: IFK: (63) Samuel Adegbenro. DIF (67) Victor Edvarsen
Domare: Granit Maqedonci
Publik: 8
IFK-laget: 1. Oscar Jansson (mv) – 6. Linus Wahlqvist (K), 4. Marco Lund, 16. Viktor Agardius – 13. Abdulrazaq Ishaq, 7. Alexander Fransson, 8. Ísak Bergmann Jóhannesson, 18. Ari Skúlason (74′ 11. Christopher Telo) – 10. Jonathan Levi, 9. Samuel Adegbenro (65’5. Totte Nyman (83′ 23. Maic Sema)), 99. Sead Haksabanovic
Ej använda ersättare: 29. Julius Lindgren (mv) – 2. Henrik Castegren, 20. Kevin Alvarez, 22. Manasse Kusu