19 februari, 2022

Kryss efter sen Öster-kvittering

Jacob Ortmarks mål i den fjärde minuten gav ledning som höll sig ända till den 90:e minuten. IFK Norrköping hann inte göra något åt Bonnahs 1-1-mål och det blev oavgjort i premiären av Svenska Cupens gruppspel.

IFK Norrköping fick en drömstart i cupspelet när Jacob Ortmark gjorde sitt första mål i sin första start för föreningen.

Daniel Eid drog iväg längs kanten, slog ett inspel som fastande och bollen hamnade hos Ishaq. Han lämnade vidare till Ortmark som la upp för sin höger och slog till med ett välplacerat distansskott intill stolpen.

I den 27:e minuten gjorde IFK Norrköping ett helt fantastiskt mål signerat Totte, Ishaq och Lima – men Ishaq, som spelade fram Lima, vinkades av för offside.

Minuter senare var det nära 2-0 igen. Wahlqvist nådde högst på Skulasons hörna men stolpen räddade gästerna.

En ganska bra första halvlek slutade 1-0.

I andra halvlek jämnade det ut sig när Öster ryckte upp sig samtidigt som IFK inte fick till det.

Trots det fanns det flera lägen att sätta spiken i kistan med ett 2-0-mål, men närmre än ett Totte-skott i ribban blev det inte.

I den 90:e minuten fixade Öster fram en hörna. Bollen hamnade vid bortre stolpen där Ahmed Bonna höll sig framme och kvitterade till 1-1.

Kort därefter blåste domaren och det blev ett surt oavgjort resultat i premiären av Svenska Cupens gruppspel.

IFK Norrköping-Östers IF 1-1: Svenska Cupen grupp G, 19/2, Platinumcars Arena.

Mål: Jacob Ortmark 4′, Ahmed Bonnah 90′.

Startelvan: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Linus Wahlqvist, Viktor Agardius (54′)- Daniel Eid, Abdulrazaq Ishaq, Jacob Ortmark, Jean Carlos de Brito – Ari Skúlason (91′)- Lucas Lima (74′), Christoffer Nyman.

Ersättare: Otto Lindell, Yahav Gurfinkel, Christopher Telo, Marco Lund (54′), Theo Rask, Maic Sema (91′), Jonathan Levi (74′).