IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 augusti, 2022

Kristoffer Khazeni: ”Tacksam för all kärlek jag fått”

Det var nästan exakt fyra månader sedan som Kristoffer Khazeni tvingades ur spel på grund av sjukdom. ”Jag är på benen igen och jag vet inte om jag hade kunnat må så mycket bättre än jag gör med tanke på vad jag varit med om”, säger Khazeni.

Orsaken var en elakartad cancertumör i hjärnan som Khazeni opererades för i maj.

  • Operationen gick bra. Jag är på benen igen och jag vet inte om jag hade kunnat må så mycket bättre än jag gör med tanke på vad jag varit med om. Jag har fått bearbeta det som hänt under några månader nu, säger Khazeni.

Hur var första tiden efter operationen?

  • Det var inte jätteroligt. Jag hade ont i huvudet och målet för dagen var att försöka ta mig upp ur sängen och ta små promenader. Jag försökte må så bra jag kunde. Efter ungefär en månad kände jag att jag – rent fysiskt – började må ganska bra. Jag kunde börja jogga lite lätt och jag har återhämtat mig ganska bra från operationen. Jag har varit med min familj så mycket det har gått och bara fokuserat på mitt mående.

Var det tufft att ta sig upp ur sängen av medicinska skäl eller mentala?

  • Det var nog en kombination, men jag tror att det mestadels var på grund av operationen. Det har såklart varit jättetufft mentalt också, men det var det fysiska som var hindret från början.

Khazeni har återhämtat sig så pass att han har kunnat börja träna så smått igen. Han går regelbundet på kontroller för att säkerställa att allt ser bra ut.

  • Jag kommer aldrig att vara frisk på pappret, men jag får tänka att så länge jag känner mig frisk så är jag frisk.

Beskedet om Khazenis sjukdom fick stor uppmärksamhet och supportrar, både från IFK Norrköping och andra lag, skickade mängder av kärlek och stöd till Khazeni. Supportarna startade en insamling och Pekings Tifogrupp skapade ett fantastiskt tifo med en bild på Khazeni till hemmamatchen mot Häcken.

  • Jag har kollat varje match, och jag minns speciellt den där insamlingen. Jag blev väldigt rörd, och jag blev helt chockad när jag såg tifot. Jag satt hemma och fick tårar i ögonen, allt var så färskt då. Det var en speciell känsla och jag är sjukt, sjukt tacksam över all kärlek jag fått. Den har gett mig extra energi och jag är så väldigt tacksam. Jag har inte alltid haft orken att svara när folk hört av sig, men jag har sett vad alla gjort för mig och jag är oerhört tacksam. Jag vill också tacka mina lagkamrater, staben och alla i och runt föreningen som stöttat mig.

Har du tänkt något på fotbollen? Saknar du den?

  • Ja, det gör jag ganska mycket. Även fast det inte varit, eller är, mitt huvudfokus tror jag att det har varit nyttigt att ha ett mål. Jag har känt hur många olika känslor som helst när jag tittat på matcherna. Jag har varit ledsen över att jag inte varit där och spelat, sedan har jag blivit taggad av tanken att kunna spela fotboll igen. Fokus har alltid varit att må så bra som möjligt, och fotbollen har inte kommit i första hand, men det har varit skönt att ha ett mål.

Vad vet du om framtiden?

  • Väldigt lite, just nu. Det är mycket som är oklart än. Jag tar det dag för dag och tänker inte på när, eller ens om, jag ska kunna spela fotboll igen. Jag fokuserar på hur jag mår, så får vi se.

 

Kristoffer Khazeni önskar att inte göra några intervjuer fortsättningsvis utan hänvisar till hans svar här tills vidare.

Annonser