IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 juni, 2024

Kristoffer Khazeni: “Supportrarnas kärlek ger en galen boost”

En andra halva av säsongen där vi kommer att få se mer av Kristoffer Khazeni på planen? Förutsättningarna är i alla fall goda.

Det är inte bara Jacob Ouro Ortmark som tagit sig igenom en längre frånvaro och stampar ivrigt på att få känna allsvensk hetluft igen.

Kristoffer Khazeni, 29 år på onsdag, har successivt stegrat sin träning under första halvan av allsvenskan, hoppade in mot Sirius innan uppehållet och tar för tillfället kampen fullt ut på träningarna.

  • Men nu är jag lite trött. Det har varit bra fart på passen den här veckan. Folk är taggade över att vara tillbaka, säger Khazeni.

I väntan på att det nya konstgräset skulle bli klart så tränade IFK ett par pass i Lindö, men är hemma på PlatinumCars Arena igen – och snart hoppas Kristoffer Khazeni på ytterligare allsvenska minuter.

  • Knäet känns helt okej. Nu ska jag komma i form också så jag orkar. Att få det där inhoppet mot Sirius gjorde mycket. Även om det inte var någon rolig match för laget så är det något man saknat, att spela. På så sätt var det en glädje även om resultatet inte blev vad vi önskade. Blandade känslor, fortsätter IFK-mittfältaren.

Som har två träningsmatcher på sig att försöka komma i ännu bättre form innan det är dags för allsvenskt spel igen.

Peking kommer matcha mot IFK Göteborg (borta 25 juni) och Brommapojkarna (borta 29 juni).

  • Jag hoppas vara ännu närmare spel efter det, säger Khazeni om sommarmatcherna som väntar.

14:e plats och tre vinster på tolv spelade omgångar är IFK:s utgångsläge när det är dags för allsvenskt spel igen, hemma mot Djurgården 8 juli.

Stockholmaren med sammanlagt 39 allsvenska matcher för Kamraterna (två mål och tre assist) ser så här på läget:

  • Vi vet hur det ser ut. Nu handlar det om att vi ska gå ihop och se till att lösa det. Det finns inget annat. Ingen vill ligga där vi ligger, men det har inte varit tillräckligt bra helt enkelt. Nu ska vi se till att lösa det. Vi har åkt på ett par smällar och det skadar självförtroendet lite, men jag tror att uppehållet kom väldigt lägligt för oss. Det gav oss en chans att ladda, recessa huvudet och fylla på med ny energi.

Kristoffer Khazenis tid i IFK Norrköping har dels handlat om bländande prestationer på planen som spelare – men också en rad personliga motgångar.

  • Det har inte alltid varit lätt, men jag har  också utvecklat ett stort IFK-hjärta. Framför allt till supportrarna. Jag hoppas kunna ge tillbaka för allt de gjort och att de alltid ställer upp. Supportrarna har gett mig en push att orka. Den kärleken man får när man spelar ger en galen boost och de har alltid varit där när man varit nere i gruvan, säger Kristoffer Khazeni.

 

Artikeln skrevs innan träningsmatchen mot IFK Göteborg.

Annonser