IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 augusti, 2019

Kontrollerad 2–0 vinst hemma mot Elfsborg

Alexander Fransson och Rasmus Lauritsens mål plus ett stort defensivt arbete la grunden till tre poäng mot IF Elfsborg. “Vi var effektiva och hade koll på dem”, menade IFK:s danske mittback efter stabila 2–0 på Östgötaporten.

NORRKÖPING
Att IFK Norrköping är en klubb som mår bra av det täta matchandet är något som syns. Laget roterade en hel del även i eftermiddags och att ha många igång är något som bär frukt.
      Hemmalaget hade ordning på Boråsarna och gav dem inget utrymme alls.
      – Ja, det var kontrollerat och skönt. Kanske inte den spelmässigt bästa matchen av oss, men idag var vi verkligen effektiva och kontrollerade dem defensivt. Det kändes bara bra för oss nästan hela matchen igenom, höll Rasmus Lauritsen med om.
      Dansken hade dessutom ett koppel medspelare i de offensiva leden som tog det defensiva arbetet på största allvar vilket också bidrog till lagets nolla.
      – Exakt, det är mycket lättare att försvara när de framför oss jobbar stentufft. De hade hela tiden press på bollhållaren så vår uppgift var att försöka vinna duellerna, sa Rasmus.
      När Alexander Fransson gav IFK ledningen efter en halvtimme gav det extra energi och minuten före paus fick 23-åringen äntligen utdelning.
      – Ärligt talat så tänkte jag inte så mycket, men det var en bra boll med bra fart och jag var bara på den och försökte hitta målet. Jag såg inte när bollen var inne, men när alla började jubla så förstod jag att det var mål, log Rasmus om nicken på Haksabanovic väl avvägda hörna.
      Han är dokumenterat stark i huvudspelet och vinner mycket på fasta situationer. Ett starkt anfallsvapen som nu fick göra sitt första allsvenska mål.
      – Ja, det kändes jätte-, jättebra. Jag har gjort många saker bra på fasta där jag kommit först på bollen, men nu fanns också kvaliteten där. Det kändes fantastiskt att göra ett så viktigt mål, menade mittbacken.
      Under den andra halvan föll inga fler mål. Kalle Holmberg var närmast då han prickade ribban bakom Kevin Stuhr Ellegaard.
      – Vi kunde ha gjort andra halvlek ännu bättre, men de hade inga stora chanser och vi behövde inte göra så mycket mer. Det var inte perfekt men 2–0 var bra, tyckte Rasmus.
      Sången framför Curva Nordahl efteråt gjorde honom rörd och lycklig.
      – Först och främst så hade de en ny låt där de sjöng mitt namn. Då blir man ju stolt. De gör så det blir ett bra tryck på arenan varje gång och när de sjöng mitt namn blev jag riktigt glad, sa han och log igen.
      Hur mycket trivs du med ditt fotbollsliv just nu?
      –  Det är fantastiskt att spela match var tredje dag och jag spelar varje gång så jag är riktigt nöjd. Det är klart det är roligt att spela och vinna som vi gjorde idag, svarade Rasmus.
      På torsdag väntar returen mot Hapoel Beer Sheva.
      – Vi tar med oss det sättet som vi jobbade ihop på och arbetade stentufft för varandra. Det kommer bli riktigt viktigt i Israel, avslutade Rasmus Lauritsen.
      Som redan nu längtar till nästa utmaning.
     
Matchfakta: IFK Norrköping – IF Elfsborg 2 – 0 (2 – 0)
Målen: 1–0 (29) Alexander Fransson, 2–0 (44) Rasmus Lauritsen.
Varning, IFK: -. Elfsborg: Simon Strand (73).
Domare: Magnus Lindgren.
Publik: 6 102.
IFK Norrköpings lag (3-4-3): Isak Pettersson – Filip Dagerstål, Rasmus Lauritsen, Henrik Castegren – Lars Krogh Gerson, Alexander Fransson (85), Guðmundur Þórarinsson, Egzon Binaku – Maic Sema (46), Christoffer Nyman (72), Sead Haksabanovic.
Avbytare: Andreas Vaikla (mv), Kasper Larsen, Simon Skrabb (46), Kalle Holmberg (72), Kevin Álvarez, Ian Smith, Andreas Blomqvist (85).
     
     
Foto: Peter Holgersson och Josefine Loftenius/Bildbyrån

Annonser