IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 september, 2022

Komfortabel 4-1 seger för IFK mot Rävåsen

IFK Norrköping välkomnade Rävåsens IK Karlskoga till ett regnigt Platinumcars Arena. En 4-1 vinst blev det för kamraterna som kontrollerade matchen väldigt väl.

Ett regnigt Platinumcars Arena stod som värd för matchen mellan IFK Norrköping och Rävåsens IK Karlskoga. Det tidigare mötet slutade 8-0 till IFK i Karlskoga och även denna match syntes det vilka som är starkast. Fyra minuter krävdes för att Burvall skulle göra sitt första mål i Elitettan efter att hennes skott styrts via försvarare. Sabina Ravnell dunkar senare in 2-0. Tufft för gästerna från Karlskoga som inte fick ett avslut på mål i första halvlek.

Andra halvlek såg snarlik ut, gästerna får förvisso sitt första avslut på mål men det första målet i andra halvlek gör Selma Berggren. Från hörna slår hon bollen på målvakt som styr in i eget mål. Zomers blir senare i halvleken fälld i straffområdet och Leidhammar förvaltar straffen väl. Kort därpå får gästerna ett mål. Genom en frispark slås inlägget på bortre yta till en obevakad spelare som kan nicka in bollen i mål. IFK fortsätter att skapa målchanser men vid 4-1 så blåses matchen av.

Ebba Handfast spelade matchen igenom och ger oss hennes syn på matchen:

  • Det var en match som vi kontrollerade, vi är det bättre laget i 90 minuter och har många chanser att göra fler mål. Stabil seger.
  • Tråkigt att vi släpper in ett mål, för målskillnaden kan bli viktig i slutet nu när resten av topplagen oftast vinner med flera mål.

Sundsvall borta väntar, blir det en liknande uppgift som väntar uppe i norr?

  • Det blir en tuffare motståndare samtidigt som de blandar och ger. Som bäst är de riktigt tuffa att möta.

IFK Norrköping – Rävåsens IK Karlskoga 4-1 , Elitettan, 10/9, Platinumcars Arena

Mål: Burvall 4′, Ravnell 21′, S. Berggren 55′, Leidhammar 73′, E. Berggren 75′,

Startelva IFK: Hjern – I. Cajlakovic (78′), S. Cajlakovic, Handfast, Berggren (65′) – Ravnell, Burvall, Cato, Zomers – Leidhammar, Gustafsson (86′)

Avbytare: Berggården, Flenhagen, Jeppson, Egeriis (65′), Bugre, Wiklander (78′), Johansson (86′)

Annonser

Detta evenemang är endast för Partners till IFK Norrköping.
Vill du bli partner kan du läsa mer om vad det innebär här eller ta kontakt med vår marknadsavdelning här