10 september, 2022

Komfortabel 4-1 seger för IFK mot Rävåsen

IFK Norrköping välkomnade Rävåsens IK Karlskoga till ett regnigt Platinumcars Arena. En 4-1 vinst blev det för kamraterna som kontrollerade matchen väldigt väl.

Ett regnigt Platinumcars Arena stod som värd för matchen mellan IFK Norrköping och Rävåsens IK Karlskoga. Det tidigare mötet slutade 8-0 till IFK i Karlskoga och även denna match syntes det vilka som är starkast. Fyra minuter krävdes för att Burvall skulle göra sitt första mål i Elitettan efter att hennes skott styrts via försvarare. Sabina Ravnell dunkar senare in 2-0. Tufft för gästerna från Karlskoga som inte fick ett avslut på mål i första halvlek.

Andra halvlek såg snarlik ut, gästerna får förvisso sitt första avslut på mål men det första målet i andra halvlek gör Selma Berggren. Från hörna slår hon bollen på målvakt som styr in i eget mål. Zomers blir senare i halvleken fälld i straffområdet och Leidhammar förvaltar straffen väl. Kort därpå får gästerna ett mål. Genom en frispark slås inlägget på bortre yta till en obevakad spelare som kan nicka in bollen i mål. IFK fortsätter att skapa målchanser men vid 4-1 så blåses matchen av.

Ebba Handfast spelade matchen igenom och ger oss hennes syn på matchen:

• Det var en match som vi kontrollerade, vi är det bättre laget i 90 minuter och har många chanser att göra fler mål. Stabil seger.
  • Tråkigt att vi släpper in ett mål, för målskillnaden kan bli viktig i slutet nu när resten av topplagen oftast vinner med flera mål.

Sundsvall borta väntar, blir det en liknande uppgift som väntar uppe i norr?

• Det blir en tuffare motståndare samtidigt som de blandar och ger. Som bäst är de riktigt tuffa att möta.

IFK Norrköping – Rävåsens IK Karlskoga 4-1 , Elitettan, 10/9, Platinumcars Arena

Mål: Burvall 4′, Ravnell 21′, S. Berggren 55′, Leidhammar 73′, E. Berggren 75′,

Startelva IFK: Hjern – I. Cajlakovic (78′), S. Cajlakovic, Handfast, Berggren (65′) – Ravnell, Burvall, Cato, Zomers – Leidhammar, Gustafsson (86′)

Avbytare: Berggården, Flenhagen, Jeppson, Egeriis (65′), Bugre, Wiklander (78′), Johansson (86′)