IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 maj, 2024

Kolla vem som är redo för comeback: “Kärleken till fotbollen har växt”

Jacob Ouro Ortmark närmar sig. Efter semestern är IFK Norrköpings mittfältare tillbaka i spel fullt ut. “Jag känner en enorm stor kärlek till sporten, den har växt”, säger 26-åringen.

Här är en spelsugen och leende mittfältare som räknar ned.

Jacob Ouro Ortmark nosar vid en efterlängtad comeback och kommer konkurrera på allvar när IFK Norrköping drar igång träningen igen efter sommarledigheten.

  • Jag, fystränarna här i Peking och Sofiahemmet säger samma sak – efter semestern är jag tillbaka. Från och med 13 juni när vi börjar träna efter semestern, säger 26-åringen som slet av korsbandet hemma mot IFK Göteborg förra året.

En ofrivillig och lång skadefrånvaro som varit jobbig – men också fört något gott med sig.

  • Jag har verkligen fallit in i klyschan, fortsätter Ouro Ortmark. Jag är nästan tacksam att jag blev skadad. Jag känner en enorm stor kärlek till sporten, den har växt. Emotionella sår i fotbollen har läkt och jag har lärt mig andra delar av att bara iaktta.

Vad är det för emotionella sår?

  • Dels skadan i sig. Men jag har också spelat så länge nu att jag samlat på mig förluster som svider och aktioner som dröjt sig kvar har haft tid att läka. Jag vill bara ut och njuta. Förstoringsglaset har verkligen hamnat på det.

Jacob Ouro Ortmark gör sin tredje säsong i IFK Norrköping.

Mittfältaren har hunnit med åtta mål och tre målgivande passningar på 51 allsvenska matcher för IFK Norrköping.

Snart är det slut på att sitta bredvid och våndas.

  • Jag har varit fett nervös. Jag brukar inte vara det. Tidigare om man missat en match avstängd eller så vet man att man snart kan vara med och påverka. Nu har jag inte kunnat påverka någonting och det har varit jättejobbigt.
  • Sista månaderna har jag försökt ta för mig och påverka så mycket jag kan, fast jag är korsbandsskadad. Min mardröm i rehaben var att komma tillbaka och känna mig kantig. Att jag byggt på mig för mycket och att inte vara mjuk. Jag har kanske kört fyra överkroppspass på nio månader. Jag har kört nästan lika mycket styrka som rörlighet och stretch. Jag hoppas verkligen inte att jag ska se orörlig ut, säger Jacob Ouro Ortmark.

Annonser