IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 januari, 2023

Koivisto: “Viktigt för mig att vara i en av damallsvenskans bästa miljöer”

Den 20-åriga innermittfältaren Vilma Koivisto är IFK Norrköpings senaste nyförvärv. “Vi har höga målsättningar, vilket jag själv har som spelare och jag tycker det ska bli väldigt kul att få vara med på den här resan”, säger Vilma.

20-åriga Vilma Koivisto från Rovaniemi, Finland, reste som femtonåring själv till Sverige för att fortsätta satsa på fotbollen.

  • Det var ett lätt beslut, jag var tvungen att flytta för att ge mig själv de bästa förutsättningarna. Det var svårt i början, jag bodde helt själv och det var lite svårt med svenskan i början. I Sverige kan man satsa på fotbollen på ett helt annat sätt än i Finland.

Det är en teknisk spelare som anslutit till IFK Norrköping. Enligt manager Tor-Arne Fredheim är Vilma en bra passningsspelare som vill ha mycket boll och vara delaktig i uppspelsfasen.

  • Jag spelar som sexa eller åtta och behärskar bägge positioner. Jag älskar när mitt lag har stort bollinnehav och anfaller mycket, vilket jag hoppas vi kan lyckas med i serien detta år, säger Vilma, som gärna fyller på i sista tredjedelen för avslut eller avgörande passningar.

Efter två säsonger i Umeå IK, först i elitettan och senare i damallsvenskan, så har Vilma letat efter möjligheten att ta nästa steg i sin fotbollsutveckling. Efter en rundvandring på Platinumcars Arena var finländskan såld och mycket imponerad.

  • Nu har jag sett faciliteterna och våra förutsättningar här hos IFK – det ser väldigt bra ut. Det är viktigt för mig att vara i en av Damallsvenskans bästa miljöer för att jag ska kunna fortsätta att utvecklas. Det är stor skillnad på vad jag tidigare varit van vid, säger Vilma, som också spelat för Piteå IF.

Tre landskamper har det hunnit bli för den unga mittfältaren sedan debuten förra året.

  • Senast jag spelade för Finland var på ett träningsläger i Frankrike för ungefär ett år sedan. Jag gjorde några inhopp och spelade några minuter per gång, det gick väldigt bra så jag tycker att det är synd att jag inte har fått fler chanser att visa vad jag kan i min egen position.

Vad är det som lockar med att spela för IFK Norrköping?

  • Gruppens målsättningar. Vi har höga målsättningar, vilket jag själv har som spelare och jag tycker det ska bli väldigt kul att få vara med på den här resan. Att spela för en stor förening som IFK Norrköping och skapa historia i damallsvenskan är lockande.

Hur ser dina målsättningar ut för denna säsong?

  • Jag vill bli en bättre spelare och framförallt utvecklas i mitt försvarsspel. Jag vill ta en stor roll i laget och nu, efter att jag spelat ett år i damallsvenskan med Umeå IK, så har jag en tydlig bild över vad som krävs för att stanna kvar. Att stanna kvar i serien är det viktigaste.

Annonser