IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 april, 2023

Koivisto inför Häcken, “vi vet att de ytorna finns att attackera.”

Hemmavinsten mot Djurgårdens IF förlängde IFK Norrköpings obesegrade svit ännu en omgång. Nu väntar lagets, på pappret, största utmaning hittills när de på fredag åker ner till Göteborg för att möta BK Häcken. Vilma Koivisto har mött motståndet tidigare och betonar vikten av att stå kompakt. Sofia Hjern och Dilja Zomers pratar ner matchen mot Djurgården och pratar upp fredagens match i ett videoklipp i botten av texten.

För en kort stund serieledare men efter att omgång fyra spelats klart så sitter IFK Norrköping på en andraplats i OBOS Damallsvenskan. 3-2 vinsten mot Djurgården började starkt med två snabba mål och trots Djurgårdens forcering så lyckades man hålla undan i slutet av matchen. Två segrar på hemmaplan och en seger samt en oavgjord på bortaplan är ett bra facit för en nykomling. Nu väntar däremot lagets förmodligen största utmaning hittills. BK Häcken välkomnar IFK Norrköping till Bravida Arena på fredagskvällen. Göteborgslaget har trummat igång och ser ut att återigen slåss i den absoluta toppen av serien. Senast slog de IFK Kalmar med 3-0, ett resultat i underkant sett till spelet och belägringen Häcken hade på Kalmars straffområde igenom matchen.

Vilma Koivisto inför matchen

  • Vi började matchen mot Djurgården väldigt bra, vi kunde ha hållit i bollen lite mer tycker jag men jobbet utan boll var riktigt bra. Vi var kompakta och gjorde det svårt för dem att ta sig igenom och skapa riktigt bra målchanser. Inför matchen hade vi med oss att de inte är bekväma med att föra spelet så starten gjorde att vi fick en riktigt bra matchbild framför oss.
  • Det blev lite stressigt i slutet när vi backade bak ännu mer och de stressade oss. Det spelet kommer inte funka i alla matcher utan vi måste bli bättre på att hantera den situationen i framtiden. Samtidigt borde vi kanske ha fått mer utdelning på våra avslut som gick i ramen och vårat friläge.
  • Det är jättetufft att möta Häcken, de har landslagsspelare på varenda position och är så individuellt skickliga att de kan göra grejer långt ifrån alla spelare kan göra. Deras ytterbackar går gärna högt upp så vi vet att de ytorna finns att attackera.
  • Viktigt att inte släppa in ett mål i första halvlek. Vi måste hitta ett sätt att ha boll för vi kommer inte orka försvara oss i 90 minuter. Några målchanser bör vi kunna skapa och då måste vi vara kliniska i de tillfällena.

IFK Norrköping

  • Efter den senaste 3-2 vinsten mot Djurgården seglade IFK Norrköping upp som serieledare på 10 poäng. Hammarby avslutade omgången på måndagen och tog över förstaplatsen efter sin vinst mot Linköping.
  • Wilma Leidhammar gjorde sina första två mål i OBOS Damallsvenskan mot Djurgården och har bara ett mål upp till lagkapten My Cato som leder den interna skytteligan.

Motståndet

  • BK Häcken inledde med en 1-0 förlust i premiären mot Djurgårdens IF men har sedan dess staplat upp tre raka segrar med målskillnaden 10-0.
  • I ett stjänspäckat lag så sticker lånet av Julie Blakstad ut, den norska anfallaren rapporterades vara Norges största försäljning av en damspelare när hon 2022 såldes till Manchester City.

BK Häcken – IFK Norrköping OBOS Damallsvenskan omgång 5,  18.00 28/4, Bravida Arena, Viaplay

  • Biljetter finns att köp genom denna länk.
  • Matchen visas på Viaplay.

Annonser