28 maj, 2023

Koivisto efter förlusten “den sista procenten saknades”

IFK Norrköping förlorade med uddamålet mot BP. Spelet och chanserna var IFK:s men BP höll igen efter att ha gjort mål på hörna.

IFK Norrköping tog tag omedelbart tag i matchen och är det lag som styr spelet mestadels. Den första riktigt farliga chansen kommer när Sabina Ravnell får fram hela foten när hon pressar BP:s målvakt. Bollen går rakt upp i himlen och Wilma Leidhammar nickar den men målvakten styr över ribban. IFK vinner många hörnor men bollen studsar fel eller rensas undan. Spelövertaget växer in i första halvlek och BP har svårt att förvalta sitt skrala bollinnehav till att komma upp i plan, IFK vinner i regel tillbaka boll och börjar om.

I andra halvlek kommer kallduschen för IFK. På hörna gör BP mål efter att en andraboll studsat olyckligt fram till Alice Ahlberg som inte gör några misstag. Spelövertaget förblir men IFK får inte till avsluten. Wilma Leidhammar skjuter tätt utanför och hörnorna som fortsätter att produceras in i andra halvlek får IFK ingen utdelning på. BP dödar spelet skickligt och tar sin ledning hela vägen in i mål när domaren blåser av.

Vilma Koivisto efter förlusten

• Första halvlek var bra för vi skapade chanserna och tryckte ner dem, den sista procenten saknades. Att få bollen i mål.
  • Andra halvlek startade konstigt med deras mål från ingenstans. Vi behövde bara kört på som tidigare men det gjorde vi inte, andra halvlek var en sämre prestation och när de backade hem blev ytorna ännu mindre. Sur förlust och vi måste höja oss i matcherna som kommer.

IFK Norrköping – BP: 0-1 : OBOS Damallsvenskan, omgång 10, Platinumcars Arena, 28/5.

Mål: Alice Ahlberg 0-1 (47′)

Startelvan: Sofia Hjern – Irma Cajlakovic,  Shannon Woeller (85′), Ebba Handfast Sabina Ravnell (61′), – Azumah Bugre (61′), Vilma Koivisto – Chelsie Dawber (70′), My Cato, Dilja Ýr Zomers (61′) – Wilma Leidhammar.

Ersättare: Tyra Berggården, Kristen Sakaki, Jennie Egeriis (61′), Elsa Burvall (61′), Lisa Johansson (70′), Lovisa Gustafsson (85′), Nicole Robertson (61′)