10 april, 2023

Klar seger i bortapremiären mot AIK

Hållen nolla, tre mål, tre poäng. Det blev en strålande bortapremiär på Friends Arena i Solna.

IFK Norrköping inledde riktigt starkt inför den drygt 30 000 stora publiken på Friends Arena.

Den höga pressen bet på hemmalaget och IFK Norrköping kom gång på gång stormande mot mål.

Efter en halvtimme kom målet äntligen. Vito tog sig ned vid hörnflaggan och lyckades i trångt läge spela bollen till Marcus Baggesen. Den unge dansken skickade in ett lågt inspel som Christoffer Nyman förvaltade på bästa sätt med ett lågt avslut i mål. Kaptenens första mål 2023 kom i lägligt tillfälle.

Strax därefter nickade Totte bollen i mål, men det vinkades för frispark då han ska ha varit för tuff i duellen.

2-0 kom istället tio minuter senare. Arnór Sigurdsson lyfte en frispark mot bortre, där Anton Eriksson mötte med bredsidan. Inspelet längs mål nådde Arnór Traustason som från nära håll enkelt kunde sätta dit 2-0.

IFK Norrköping gick till paus i tvåmålsledning – med bud på mer.

I inledningen av andra halvlek ryckte AIK upp sig, och spelet var jämnare än i första halvlek. Oscar Jansson sattes dock inte på några stora prov och snart hade IFK Norrköping tagit kommandot igen.

Med tio minuter kvar stod inbytte Kristoffer Khazeni för en fin aktion vid hörnflaggan. Han spelade in till Sigurdsson i straffområdet, som dunkade upp slutresultatet 3-0 i nättaket.

En strålande eftermiddag på nationalarenan.

På söndag är det hemmamatch igen, och då är det familjedag mot IFK Värnamo. Vi ses på Platinumcars Arena – säkra din biljett här!

Målskytten Arnor Traustason:

• Vi spelade en fantastisk match från minut ett till minut 90 plus. Vi är kompakta och vågar hålla i bollen. Vi vinner bollen högt upp eftersom de inte gjorde det tillräckligt bra i försvaret. Duellerna satt. Allt satt.
  • Det är kul att få göra mål. Vi har filat på spelet i boxen och filat på positionerna – och nu var jag där på bortre. Det var inget snyggt mål. Men jag var där.
  • Vi får njuta under de kommande 24 timmarna och sedan gäller det att vara tillbaka på jobbet och göra sig redo för matchen i helgen på hemmaplan.

AIK – IFK Norrköping 0-3 (0-2): Allsvenskan, 4 april 2023, omgång 2, Friends Arena.

Målen: Christoffer Nyman 30´(Baggesen, Arnór Traustason 40′ (Eriksson), Arn+or Sigurdsson 82′ (Kristoffer Khazeni).

Varningar: AIK: Sotirios Papagiannopoulos, Alexander Fesshaie IFK: Arnór Sigurdsson, Vito, Emil Roback

Startelvan: Oscar Jansson – Daniel Eid, Marco Lund, Anton Eriksson Marcus Baggesen (90)- Arnór Traustason, Jesper Ceesay, Vito (65) – Victor Lind (90), Christoffer Nyman (71), Arnór Sigurdsson (90)

Ersättare: Wille Jakobsson, David Andersson, Yahya Kalley (90), Niklas Gunnarsson, Ture Sandberg (90), Fritiof Hellichius, Emil Roback (90), Kristoffer Khazeni (65), Andri Gudjohnsen (71)