29 februari, 2020

Klar seger för IFK dam mot P15

Ett sent nej från Hammarby IF öppnade upp för ett IFK mot IFK-möte. På kort varsel ställde IFKs P15-lag upp och ersatte stockholmarna under lördagseftermiddagen på Östgötaporten. När domare Munyer Haddi Mashi blåste av 90 minuter stod resultattavlan på 6–0 (2–0).

Ett vitklätt damlag mot ett orangetröjat P15 med blandade P05 och P06-spelare och en genomkörare för båda lagen.
   Och det var killarna som hade matchen första boll i nät efter att anfallare vunnit en duell med Julia Nyström men den assisterande domaren lyfte flaggan för offside. Därefter blev det mer och mer “hemmalaget”, IFK dam i såväl spel som bollinnehav.
   I en jämn inledning på den första halvleken var det det bollförande laget som flyttade upp – för att sedan falla tillbaka när man inte hade boll.
   1–0 skulle däremot tillfalla damerna.
   Ebba Sjögren friställde Molly Wiklander som rullade in ledningsmålet. Strax därefter kunde Alma Sjödahl sätta dit 2–0 – ett resultat som också stod sig halvleken ut.

IFK dam rivstartade den andra halvleken med besked. Redan efter fem minuter hade Sabina Ravnell gjort både 3–0 och 4–0.
   Om den första halvleken var böljande tog damerna initiativet i den andra och släppte aldrig greppet.
   Filippa Karlberg ordnade 5–0 och med tio minuter innan slutet kom slutresultatet och det från en något ovan målskytt.
   Filippa Sjöbergs hörna nådde Alma Ekberg som satte pannan till och fastställde 6–0.

Nästa helg fortsätter försäsongen med ytterligare en hemmamatch. Då kommer division 1-nykomlingen IFK Hallsberg på besök till Östgötaporten.

IFK Norrköping–IFK P15 6–0 (2–0)
Träningsmatch
Östgötaporten
Mål: 1–0 (33) Molly Wiklander, 2–0 (39) Alma Sjödahl, 3–0 (48) Sabina Ravnell, 4–0 (50) Sabina Ravnell, 5–0 (72) Filippa Karlberg, 6–0 (80) Alma Ekberg